Adéla mezi řádky: Furyborn

recenze

Furyborn (2019) 4 z 5 / Adél_K.
Furyborn

Furyborn se mi do ruky dostalo hlavně díky ohromným slevám, které na eshop umístily KD. Jinak jsem o něm téměř neslyšela, a už teď musím říct, že mi to přijde jako ohromná škoda.
Kniha nebyla špatná. Moc mě bavil ten časový rozestup, protože rozdíl 1000 let je tedy pořádný skok, který se jen tak nevidí. Hrdinky mi ale přišly až moc podobné a občas jsem ztrácela, který z POV čtu. Obě dvě stejně mluvily, přemýšlel i se chovaly. Zajímavé mi taky přišlo, že Elianino vypravování nám vlastně spoilerovalo příběh Rielle. Čtenář už od prologu ví, jak to s Rielle bude přibližně probíhat a jak to dopadne. Elianin příběh byl o trochu větší záhadou, ale točil se hlavně kolem nějaké cesty někam. Nic moc se tam nedělo a z jejího pohledu mě zajímal jen její vztah se Simonem.
Rielle, ačkoliv jsme věděli, kam příběh směřuje, byl zajímavý, akční a mnohem víc vtáhl do děje. Čeho si ale nejde nevšimnout, byla ohromná podoba s příběhovou linkou Kathriny ze Tří temných korun. A části, kdy si povídala s Corienem, byly občas víc než znepokojivé.



Za celou tuto knihu jsem nepochopila v tomto světě systém magie (=empiria) a kdyby do pozadí ustoupily Rielliny zkoušky a dalo se více prostoru vysvětlení fungování světa, kniha by byla pravděpodobné lépe pochopitelná a čtenář by se nemusel neustále vracet. Příběh má rozhodně co nabídnout a pokračování bych určitě uvítala. Mám v sobě totiž naději, že v dalším díle by jsme se konečně dozvěděli víc o magii. Také doufám, že se rozvine příběh Eliany mnohem víc a zajímavěji. Na knize se mi moc líbil i způsob využití žánru. Je to Young adult kniha, která se tváří o něco dospěleji a rozhodně bych ji doporučovala spíše starším čtenářům YA.

Komentáře (0)

Přidat komentář