Aby na mě nezapomněli - román

recenze

Aby na mě nezapomněli (2024) 4 z 5 / Kizuizi
Aby na mě nezapomněli

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji Nakladatelství Beta

Milovali ho, starali se o něj, jenže pak přišla ta osudná noc, kdy na něj zapomněli. Každý rok ve stejný den se to opakuje a Tommy si už pomalu začíná zvykat, že se každému představuje znovu, že pokaždé začíná od nuly. Jenže pak přijde první láska a Tommy ví, že musí zkusit něco vymyslet...

Anotace téhle knihy mě opravdu zaujala a byla jsem velmi zvědavá, co mi vlastně příběh nabídne. Ovšem nečekala jsem, že odrovná moje emoce hned ze začátku.

Aby na mě nezapomněli je románový příběh života jednoho obyčejného chlapce, který je sice jako ostatní, ale "má něco", co by s ním asi nikdo vyměnit nechtěl. Jistě, každý má určitě takovou tu chvilku, kdy si povzdechne, že by jeho život mohl být jiný, že "tamto" měl udělat jinak, "s tímhle" se neměl kamarádit apod.. Ale každý rok začínat od úplné nuly?

Dalo by se říct, že je to obyčejný příběh, ale právě ta myšlenka, že je postava Tommyho každý rok zapomenuta, přece jen tu knížku nesmírně oživuje. Díky tomu totiž potřebujete číst dál, chcete vědět, jestli přijde nějaký zlomový bod, kdy konečně bude něco jinak. Je tu několik velmi silných emočních momentů, které se čtenářem opravdu „zamávají“ a tak i když je Tommy prostě jen normální kluk, budete mu fandit a držet palce.

Aby na mě nezapomněli je milý, oddechový příběh, který mohu jedině doporučit. Sice to není nic, z čeho zůstanete týden "paf", ale styl vyprávění je příjemný a hlavní myšlenka je výtečná. A musím říct, že u konce jsem vyloženě trnula a byla rozhodnutá, to autorovi neodpustit... však pochopíte, když si to přečtete, co tím myslím.
Mně se příběh moc líbil a myslím si, že nejen čtenář se pak zamyslí, jak moc lpíme na materiálních věcech a občas zapomínáme, co je vlastně v našich životech důležité, co je nenahraditelné.


Aby na mě nezapomněli Aby na mě nezapomněli Michael Thompson

Jedné obyčejné noci jednoho obyčejného roku se rodiče Tommyho Llewellyna probudí v bytě bez hraček a plínek, bez fotek svého miminka rozvěšených po stěnách a bez jediné vzpomínky na skutečnost, že to malé dítě spící v postýlce je ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář