Ztracený templářský poklad přehled

Ztracený templářský poklad
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534524/bmid_ztraceny-templarsky-poklad-65f8279f64736.jpg 4 103 103

Bratr Zdislav série

1. díl >

Píše se rok 1317 a bratr Zdislav z rytířského řádu johanitů přijíždí do Uhříněvsi, aby se zde ujal správy řádových statků. Jeho jmenování uhříněvským správcem je poněkud překvapivé, neboť Zdislav nebýval vždy johanitou, původně vstoupil do řádu templářů, který byl před několika lety za dramatických okolností zrušen. Templáři byli nařčeni z řady těžkých zločinů, včetně modloslužebnictví, magie a zvrácených sexuálních praktik. Jenže doba je značně neklidná, spory mezi šlechtou a králem vrcholí, v okolí dochází k četným loupežím, a navíc je pro výjimečné činy třeba výjimečných mužů... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracený templářský poklad. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

ErikaKej
16.04.2024 3 z 5

Knihu som zvolila na základe recenzií keď som hladala historické krimi počas čakania na Červenáka a Vondrušku. Zvolila som audioknihu a prednes Filipa Jančíka bol vynikajúci.
Kniha sa trošku pomaly rozbiehala ale zhruba od polovičky už to bolo napínavé a dej ma bavil. Celkom dobre boli načrtnuté aj historické udalosti a do deja autorka zakomponovala i reálne postavy ako boli Přemyslovci, Alžbeta Rejčka, Páni z Lipé a Zajíc a Eliška Přemyslovna. Hlavní hrdinovia si získali moje sympatie a som zvedavá na ďaľšie ich osudy a dobrodužstvá. Mám novú obľúbenú sériu. Určite si kúpim aj ďaľšie diely.

renefer
03.04.2024 4 z 5

Hezká historická krimi, nikdo se nechoval jako blb, jak jsem zvyklá z románů Bauera nebo Vondrušky, tak jsem byla spokojená.


Dell
21.02.2024

Audiokniha, příjemné poslouchání na dobrou noc. Příběh je uvěřitelný a obsahuje spoustu zajímavých historických detailů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztracený templářský poklad v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených139x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce91x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x