Když blesk udeří dvakrát přehled

Když blesk udeří dvakrát https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378137/mid_flash-kdyz-blesk-uderi-dvakrat-pcs-378137.jpg 4 104 104

BLESKURYCHLÉ MĚSTO Jmenuje se Barry Allen a je to nejrychlejší člověk na světě. Ale je i mnohem víc. Jak se Flash dozvídá stále více o Zdroji rychlosti, který živí jeho neuvěřitelné schopnosti, objevuje rovněž tajemství vlastní minulosti, o jakém se mu dosud nesnilo. Zjistí, že stvořil Bod zlomu, který přepsal dějiny a vytvořil nový svět. Svět, který pozorují neznámé síly. A když tentýž Zdroj rychlosti, který jím proudí, vyhřezne po celém Central City, zasáhne policisty, zločince i obyčejné občany, musí Flash vycvičit novou vlnu rychlíků, aby své schopnosti užívala moudře. Ale zatímco z některých se stanou jeho parťáci v boji proti zločinu a spletou dohromady skutečný "Zdroj rychlosti", ostatní své takřka božské nadání chtějí zneužít k mnohem horším cílům. A Flash zjistí, že existuje zlo, jemuž ani on neuteče...... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Flash: Vol 1: Lightning Strikes Twice , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když blesk udeří dvakrát. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

Ivan Kučera
04.10.2023 3 z 5

Nechcem si z toho robiť srandu, už je to totiž značne sprofanovaný (pseudo)ironický (?) vtip, ale toto je naozaj asi taký „ideálny štart pre začínajúceho čitateľa", ako keď niekomu, kto nikdy v živote nevidel ani minútu z Teórie veľkého tresku, pustíte posledný diel a ste znechutení z toho, že nie je dojatý. Na strane druhej, mne chaos a s prepáčením „strašný bordel“ vo flashovkách nielenže nevadí, ale ich dokonca sadomasochisticky vyhľadávam práve čiastočne i kvôli nemu. Síce by som raz rád čítal jeden normálny, pochopiteľný a v dobrom jednoduchý moderný komiks s najrýchlejším mužom sveta, ale pochybujem, že sa niečoho takého odvážneho dožijem. Na Flashovi: Když blesk udeří dvakrát je super, že to zasa raz niekto na mňa neskúša s remakom resp. s novým (koľkým už v poradí?) reštartom, ktorý by sa od originálu líšil len detailmi typu „vrah nezabije Barryho mamu, ale otca“. Takže som vlastne rád, že som po dlhšej prestávke, ktorú som si od Flasha povinne naordinoval, pretože čítať štyroch Flashov do roka si koleduje o stratu duševného zdravia, opäť raz čítal komiks, ktorému som absolútne nerozumel, ale bol pekne a dynamicky nakreslený, parádne nafarbený a zábavný práve svojím nepochopiteľným štýlom. Ale na 4* to fakt nie je. Scenáristicky je tam toho ohromne veľa, čo samozrejme nie vždy nutne musí byť plus (niekedy je to naopak skôr príťaž), ale i to je typické pre flashovky, že obsahujú v jednom scenári zápletky a možnosti, ktoré by si u iného superhrdinu vystačili na päť samostatných kníh.

Deimos
06.07.2023 3 z 5

Efektivní podívaná plná efektů. V tomto směru dokáže Flash zapůsobit. Některé stránky tyto možnosti využívají naplno. Začínám mít ale trochu dojem že tyto (prozatím první) příběhy Znovuzrození hrdinů DC mixují různé příběhové prvky dohromady. Snaží ze být nové a přitom nejsou zas tak nové. Spíš jsou překombinované. Pro čtenáře je to pak spíš matoucí. I kresba, která má potenciál, není tak kvalitní a propracovaná jako u "většího a dospělejšího komiksu" Flash: Znovuzrození, který tu byl dříve a je kvalitnější a myslím, že i srozumitelnější. Přehnaně moc postav a myšlenek a zároveň hlavní hrdina Barry, který je vlastně povahově podobný Supermanovi mě spíš nebavil. doporučím tedy spíš mladším/začínajícím čtenářům, pro které je tato série asi primárně určena. (68%)


Adele02
31.12.2021 3 z 5

3,5*
Byla jsem tu mnohem zmatenější než u jiných sešitů Znovuzrození hrdinů DC a, jak se to zřejmě u někoho jako Flash dá očekávat, je děj neskutečně rychlý, strašně to skáče a chvíli mi trvalo se na tento styl adaptovat. Ale tradičně přišel plot-twist, který jsem tak úplně nečekala.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Když blesk udeří dvakrát v seznamech

v Přečtených122x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených8x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Flash

Autorovy další knížky

Joshua Williamson
americká, 1981
2019  72%Metal: Temné noci
2018  76%Když blesk udeří dvakrát
2019  79%Temní rytíři
2019  77%Batman/Flash: Odznak (limitovaná edice)
2019  65%Temný vesmír