Zkažené sémě přehled

Zkažené sémě
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498441/bmid_zkazene-seme-HCg-498441.jpg 4 38 38

V lesích okolo Bludova řádí banda lupičů a přepadá obchodníky. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby těmto lapkům kdosi nedodával lektvary, které z nich dělají nezastavitelné vraždící běsy. S tím se však tajemný alchymista zvaný Kuchař nespokojí, má vlastní krvavé plány. A tak zatímco v ulicích přibývá mrtvých, vysušených těl, bludovský hejtman a jeho pátrací tým musejí rozplést záhadu a odhalit ukrytou laboratoř a v ní rostlinu, která je stejně krásná jako smrtící.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zkažené sémě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Malarkey
18.04.2021 4 z 5

Začátek na mě působil možná trošku nesourodě, asi i vzhledem k tomu, že jsem do Případů hejtmana Ambrože naskočil bez znalosti prvního dílu. Postupem času jsem si ale na ten svět Bludova (mimochodem hezké středověké živé město) zvyknul a zvykl jsem si i na to, že ač se jedná o klasickou detektivku, je protknuta fantastickými motivy. Na konci jsem si říkal, jak krásně je ta středověká atmosféra v knize znázorněna, že se vůbec nedivím, že autor po čase přeskočil na ryzí historické detektivky. Zkažené sémě je ale skvělá kniha a ač tu hejtman Ambrož jedná spíše zpovzdálí a kniha se orientuje spíš na jeho pohunky, vč. víl, tak je znát, že autor má klasické aristokratické detektivky moc rád.

Jarka_rybář
02.10.2020 3 z 5

Výborná kniha, výborný svět. Sice trochu slabší, než ostatní knížky z Bludova, ale pořád super.


kristijan
25.08.2020 4 z 5

O něco slabší než oba příběhy z knihy Případy hejtmana Ambrože, ale pořád velmi povedené. Nápaditá kombinace fantasy a detektivky zasazená do fiktivního českého středověkého města. Do popředí se tentokrát z vyšetřovacího sboru dostává víla Liliana. Všem fanouškům fantasy i historických detektivek můžu vřele doporučit, začněte ale určitě první knížkou v sérii.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zkažené sémě v seznamech

v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x