Život pána de Moliera přehled

Život pána de Moliera https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443483/bmid_zivot-pana-de-moliera-1TQ-443483.png 4 39 39

Román predstavuje život a tvorbu Jeana-Baptistu Poquelina, známeho pod menom de Moliére. Moliérov život bol bytost­ne spätý s doskami divadla, ustavične balansujúceho na po­kraji krachu a nemilosti mocných.

Literatura světová
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Жизнь господина де Мольера [žizň gospodina de Moljera] , 1962


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život pána de Moliera. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Italkaaa
24.02.2024 5 z 5

Skvělé, dva velikáni spojení v jednom textu. Břitkost Bulgakova a dávné umění Moliéra – výborný počin, tematicky je zde mnoho přesahů do dneška, ale nechci spoilovat. Dejte si to.

jakub2199
11.05.2023 5 z 5

Moje první zkušenost s moderním životopisem, který osciloval mezi příběhem a naučnou literaturou. Literárně zpracováno rozhodně zajímavě. Autora je rozhodně nutno pochválit za jeho volbu zpracovaného materiálu, ani jednomu tématu nevěnuje přespříliš velkou pozornost a jeho přístup ke zpracované látce v mnohém připomínal životopisy antických autorů (především Plutarchovi Životopisy a Setoniovi Životopisy dvanácti císařů).


sika444
12.02.2023 5 z 5

Vlastně to bylo výborné, je to napsané pro středoškoláky, ale je to i faktograficky bohaté a čtivé. Bulgakov se nebojí vlastních stanovisek, hodnotí Molièra kriticky, zaujímá vlastní postoje. Kdo ví, v jako době a atmosféře autor svého Molièra psal, čte s dojetím pojednání o tom, jak autoři z donucení musí mrzačit vlastní dílo. S tím měl autor Mistra a Markétky bohaté zkušenosti.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Život pána de Moliera v seznamech

v Přečtených55x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit2x