Život alchymistův přehled

Život alchymistův
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216492/mid_zivot-alchymistuv-216492.jpg 4 58 58

Historický román, jehož děj se odvíjí na dvoře Rudolfa II. Ztvárňuje podivuhodné osudy anglického renesančního dobrodruha, dvorního alchymisty Eduarda Kelleye. Lstí se dostal k známému anglickému alchymistovi k Mistrovi Deeovi, který ho příjmul za svého pomocníka.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život alchymistův. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Hledam94
10.11.2023 2 z 5

Souhlasím s dalšími zde uvedenými recenzemi, kniha pro mě je zklamáním, hlavně svojí útržkovitostí a jednoznačností postav. Barvitý námět a pochybujícího Kellyho s Johankou obklopuje jen šeď.

heavy66
16.06.2023 4 z 5

Mistr historických románů rozvíjí příběh známého alchymisty Edwarda Kellyho. Snad byl Kelly geniální vědec, snad obyčejný podvodník a intrikán, jak naznačuje oblíbená pohádka o císařově pekaři. Podle Kaplického byl jeho pobyt v Čechách dobrodružný a plný zvratů. Po ztrátě císařské důvěry sice neztratil hrdlo, ale okusil vězení na hradě Hněvíně v Mostě a při útěku z něj se......Zbytek nechám na Václavu Kaplickém, umí vyprávět lépe než já!


666Jitka
01.06.2023 4 z 5

Souhlasím s komentáři níže v tom smyslu, že je kniha napsaná takovou odlehčenou formou, a nezabývá se úplně dopodrobna životem alchymisty Eduarda Kelleyho, avšak i přesto pro čtenáře, který nemá vůbec žádný ánunk o této zajímavé osobnosti, potažmo o osobě Johna Dee a dalších podobných, o intrikách na dvoře císaře Rudolfa II. a situaci v Evropě 16.století, kniha může být příjemným způsobem, jak se ve stručnosti s výše uvedeným obeznámit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Život alchymistův v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených87x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených2x
v Knihotéce87x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x