Zimní bouře přehled

Zimní bouře
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535841/bmid_zimni-boure-6611e4bd7458e.jpg 5 31 31

Divoký ostrov série

< 2. díl

Je léto roku 1929 a Mhairi se nutně potřebuje vdát. Jako nejstarší dcera z devíti dětí nemá jinou možnost. Na svém rodném ostrově St. Kilda moc na výběr nemá, ale jejich soused Donald zná obchodníka z Hebrid, který shání ženu. Nabídne se, že k němu Mhairi doprovodí na poslední plavbě před sezónou bouří. Domů se dívka vrací zasnoubená, ale zamilovaná do nesprávného muže. Zima uvrhne St. Kildu do izolace, která milencům poskytne čas na tajné schůzky. Jednou ale musí zakázaná láska skončit... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

The Stolen Hours , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zimní bouře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Ivetaa
10.05.2024 5 z 5

Autorka knih o ostrově St. Kilda napsala, že je vážně tak výjimečný, vzácný a odlehlý. Přestože ji to místo přitahovalo, váhala, zda příběh zasadit na tak odlehlou lokalitu, do doby před sto lety, bez spojení, bez obchodů, bez nočního života... A dobře udělala, oba díly jsou čtivé a dobové vylíčení se mi hodně líbilo. Pokud bude pokračování, určitě nezaváhám.

slamenka
29.04.2024 4 z 5

Trošku jsem přemýšlela, kolik knížce dát. Poslední léto se mi líbilo víc, ale 3 hvězdičky mi přišly málo. Tentokrát se z ostrova St. Kildy dozvídáme příběh Mhairi. Velmi jsem byla překvapená, že se vlastně moc o ději z prvního dílů nedozvíme a mám takový tušení, že se vše vyřeší až v pátem a budeme jen postupně dostávat vodítka. Příběh byl čtivý, ale mrzelo mě, že dost se toho vynechalo, upřímně vlastně i celá romantická linka, jako by se ukazovala jen celá ta tíživá situace, kterou si Mhairi muse projít. Trošku jako by autorka víc popisovala ostrov a celkovou situaci.

Ale těším se na další díl, očekávám, že půjde o Floru :-)


LucaM.
24.04.2024 5 z 5

Upřímně řečeno jsem druhý díl série prostě zhltla. Byl pro mě jednodušší, i když nás nečekaně vracel v čase o pár měsíců před první díl, protože nejsem odborník na practvo a tím se první díl jen hemžil.
Hlavní hrdinkou je tentokrát Mhairi, stejně stará kamarádka Effie, dcera pošmistra ze St. Kildy, která by pro svou rodinu udělala cokoliv. I se provdala za na první pohled příjemného (na druhý už moc ne), syna sedláka ze sousedního ostrova, kterého vůbec nezná.
Karen Swan opět nešetří popisy přírody ani tím, jak byl život na St. Kildě těžký. Nechybí ani zašmodrchaná romantická linka a čtenářovo fandění hlavní milenecké dvojici.
Prostě krásné to bylo a nemůžu jinak, než doporučit.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Zajatkyně, Převozník a další knižní novinky (12. týden)

17.03.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zimní bouře v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených38x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených2x
v Knihotéce79x
v Chystám se číst74x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

Karen Swan
britská
2023  88%Poslední léto
2021  83%Španělský slib
2024  90%Zimní bouře
2023  100%Vianočné pohľadnice