Zápisník alkoholičky přehled

Zápisník alkoholičky
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482272/zapisnik-alkoholicky2N5DZu-HUP-.png 4 725 725

Michaela Duffková je mladá matka, ktorá sa rozhodla otvorene prehovoriť o svojej závislosti od alkoholu aj o zložitej liečbe. Chcete vedieť, prečo je také ťažké priznať si svoj problém s pitím? Prečo nie je prekážkou závislosti ani malé dieťa? Čo bolo pre autorku motiváciou, aby začala s liečbou a ako vyzeral prvý rok po nej? Všetky odpovede prináša otvorená a priama spoveď abstinujúcej alkoholičky. Úprimne zdieľaná skúsenosť o páde doslova na dno, ktorá vzbudila veľký záujem verejnosti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zápisník alkoholičky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (202)

Veronika_mad
11.06.2024

(SPOILER) Dumala jsem, kolik této knize dám hvězdiček, protože takový příběh se hrozně těžko hodnotí. U mě by asi počet hvězdiček nebylo hodnocení díla, ale hodnocení autorky a tu hodnotit nechci.
Poslouchala jsem to jako audioknihu v letadle a kolikrát jsem se přistihla, že klimbám. Některé věci se tam dost často opakují.
Příběh jako takový je (jako každá autobiografie) zajímavý, ale nedokážu se ubránit pocitu, že to není tak do hloubky, jak by asi mělo. Například mi přijde, že u manžela a vztahu jako takového tam spousta věcí chybí a tím pádem mám pocit, že z manželovy strany tam nebyla vůbec žádná podpora. Autorka zmiňuje opakující se urážlivé sms, vyhrožování přes dceru, facky... A najednou bum! Chybí mi manžel a následuje happy end. Chápu, že autorka šla s kůží na trh a asi nechtěla zacházet do úplných podrobností, ale tohle by si možná zasloužilo trochu víc, abychom to pochopili lépe a nesoudili.
Smrt tatínka mě rozplakala a tohle mi přijde jako taková ta rána, kterou abstinent málo kdy zvládne. Míša jí zvládla a velmi jí za to obdivuji.
Tak či tak Míše smekám klobouk a držím palce!

Lenka276
28.05.2024 3 z 5

Mé hodnocení je spíše neutrální, určitě zajímavé, nicméně chvílemi nezáživné, stále se opakující problémy, hádky. Obdivuji autorku, že šla s kůží na trh a vše popsala.


Lely
12.05.2024 3 z 5

Z knihy mám smíšené pocity, asi jsem očekávala více do hloubky rozebrané téma alkoholismu, detoxu a léčby. Tato pasáž mi přišla stručná a hodně se opakující.
Druhá polovina knihy za mě byla slabší, neustále se opakující hádky s manželem, stokrát jinak a vlastně se člověk ani pořádně nic nedozvěděl. V závěru knihy naopak oceňuji pohled na věc i od ostatních členů rodiny.
Nicméně obdivuji, že šla autorka takhle s kůží na trh a fandím jí v založení Alkos centra.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (46. týden)

08.11.2020


10 nejprodávanějších eknih (únor)

10.03.2020


Knižní novinky (5. týden)

26.01.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2019 - Magnesia Litera (Magnesia blog roku)


Kniha Zápisník alkoholičky v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených1 131x
ve Čtenářské výzvě404x
v Doporučených19x
v Knihotéce205x
v Chystám se číst292x
v Chci si koupit80x
v dalších seznamech2x