Za tebou přehled

Za tebou
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469653/bmid_za-tebou-Ba2-469653.jpg 4 153 153

Chloe Bensonová se probudí svázaná v hrobě a netuší, jak a proč se v něm ocitla. Zvládne se odtamtud dostat a uprchnout, ale nikdo jí její příběh nevěří – ani policie, ani doktoři a její manžel Liam už vůbec ne. Když pojme Chloe podezření, že jí Liam lže, nezbývá jí nic jiného, než se vrátit do vlastní minulosti. Sleduje své stopy, aby se dozvěděla pravdu a přežila. Ale někdo je jí v patách… Dívej se za sebe. Nikdy nevíš, kdo tam je.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Look Behind You , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Za tebou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (53)

Pavlína2019
31.03.2024 2 z 5

Knih přesně s podobným příběhem je opravdu hodně. Když jsem zjistila, o čem to zhruba bude, můj zájem silně klesl. A bohužel opravdu vše je tak, jak člověk tuší. Takže takové dost velké mínus, překvapení se nekoná. Jediné pozitivum je, že je kniha tak tenká, kdyby se vše protahovalo, asi bych se víc trápila.

Foxie89
01.03.2024 3 z 5

Bylo to hodně jednoduché a člověk asi tuší, jak to celé dopadne. Rozhodně bylo ale nepříjemné, jak ji nikdo nevěřil a nikdo nepomohl a ona pak už ani sama nevěděla, jestli si to celé nevymyslela.


kackahracka
29.01.2024 3 z 5

(SPOILER) No. Holka uteče svému únosci, nic si nepamatuje a okolí se jí snaží přesvědčit, že to celé bylo výplodem její fantazie. Skvělý námět, poměrně ucházející zpracování, ale tak nějak neječím nadšením. Přišlo mi, že nás autorka nutí mašírovat v kruhu a neustále omílá to stejné dokolečka. A to měla knížka sotva něco nad dvěstě stránek. Možná se původně jednalo o povídku, kterou se někdo snažil natáhnout nad hranici normostran pro běžnou beletrii. Taky mi vadily díry v ději (všichni si myslí, že si vymýšlí, a přitom lítostivě komentují ošklivé jizvy, co jí zůstaly po poutech na rukou?) a uvažování hlavní hrdinky. Příklad: potřebuje si pro sebe zrekapitulovat události předchozích dní. Proto si vezme tmavé brýle, klobouk, udělá si s vlasy něco, v čem se nepoznává ani ona sama (přímo její slova, když na sebe hledí do zrcadla), a pak si to nakráčí do jedné z realitek ve městě. Předpokládá totiž, že si asi hledala nové bydlení, ale není si tím úplně jistá. Prostě to zkusí, a to v přestrojení... Náhodně se pak zeptá jednoho z makléřů: "Pamatujete si mě? Byla jsem tu možná před týdnem, nebo tak nějak..."
Vtipné je, že ji jeden z cizích lidí nakonec fakt pozná, a to ve stylu: "No jasně. Vypadáte sice úplně jinak, a vidím denně mraky lidí, ale zrovna vás si pamatuju, protože jste tu byla toho a toho v tolik a tolik a řekla jste tohle a tohle a domluvili jsme se na tom a tom..."
A taky-přijde mi poměrně zvláštní odtajnit hlavní myšlenku knížky (že by padouchem byl zahradník?) zhruba ve třetí kapitole, a pak na ní postavit závěrečný zvrat (ano, určitě si týraná žena zajde zpátky domů, přímo do líhně všeho zvěrstva, pro své věci úplně sama samotinká). Tyran a jeho submisivní utlačovaná partnerka, jedno klišé za druhým, vůbec mě to nebavilo. Čtivé to bylo, ale už jsem asi saturovaná podobně laděnými příběhy, takže mě dějová linka spíš otravovala. Ani nevím, jestli to někomu doporučovat, nebo ne.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (27. týden)

28.06.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Za tebou v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených175x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce171x
v Chystám se číst148x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

kriminální thrillery thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Sibel Hodge
anglická
2020  84%Faleš
2020  73%Za tebou
2021  69%Zmizelí