Za facku přehled

Za facku https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250351/bmid_za-facku-250351.jpg 3 173 173

Když Zuzana pozná v knihovně, kde pracuje, spisovatele Matúše, který tam přišel na besedu, je jím okouzlená. Zaujme ji svými originálními názory, tím, jaký vzbuzuje respekt, ale hlavně něhou při jejich sbližování. Matúš se k ní nakonec nastěhuje a Zuzana teprve nyní poznává, že za originální názory považuje Matúš jen ty svoje, že respekt oplácí pohrdáním a něhu vnímá jako projev slabosti. Zuzana zprvu ustupuje, potlačuje své představy a přání, ale když přijde facka, je jí jasné, že takhle to dál nepůjde.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Za facku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (51)

Jája92
14.11.2023 3 z 5

Kniha je ideální na cestu třeba vlakem a podobně, protože její čtení ubývá opravdu rychle.
Ačkoliv kniha pojednává v podstatě o domácím násilí, kniha ve mně nezanechala větší dojem.
Hl. hrdinka sice vykonává mé vysněné povolání, ale to je asi tak vše. Jednotlivé kapitoly po mně sklouzávaly jako dešťové kapky po oknech.
Charaktery hl. postav mi přišly nedotažené a nijaké.

Anmara
06.11.2022 4 z 5

Příběh ze života, kterým si prošla spousta žen a mnohým z nich k rozhodnutí nestačila jen ta jedna facka. Knížka je velikostí i stylem vhodná na cesty, četla se mi snadno - stačilo pár hodin.


Voliarty
08.04.2022

Na začiatok upozorním, že nie som cieľovka.

Na Evitu a jej literatúru som počul nepekné, ba priam pohŕdavé slová. Mohol som ich trúsiť aj ja, ale myslím, že človek by sa mal najprv zoznámiť s tým, na čo nadáva. A preto som si rozhodol niečo od Evity prečítať. Dostalo sa mi do rúk toto a tak som sa do toho pustil.

Nebavilo ma to. Hlavná postava mi prišla taká trubka, ktorej všetci hovoria, že jej milovaný je kretén, ale ona to ignoruje. Nakoniec sa niečo stane (ťažké uhádnuť) a ona si uvedomí, že ľudia mali pravdu a ozaj je jej partner kretén. Možno ako poviedka by to bolo fajn, ale 184 strán mi prišlo veľa. I keď možno je to spôsobené tým, že tento druh literatúry ide mimo mňa. A oslovenie ,,mamča" mi riadne pohlo žlčou. Ale dočítal som to.

Aby som len nekritizoval, tak vyzdvihnem štýl písania, ktorý je jednoduchý. Kniha sa tak ľahko a rýchlo čítala.

Nie som cieľovka a preto nechám bez hviezdičiek.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Za facku v seznamech

v Přečtených303x
ve Čtenářské výzvě53x
v Doporučených5x
v Knihotéce87x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit6x