Vzpomínky na budoucnost přehled

Vzpomínky na budoucnost https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187461/bmid_vzpominky-na-budoucnost-TQN-187461.jpg 4 509 509

Nejslavnější autorovo dílo Vzpomínky na budoucnost bylo zfilmováno a přeloženo do téměř 30 jazyků. Odkud se vzaly technicky dokonalé monumenty, které bychom ani dnes, vyzbrojení poznatky moderní vědy, nepostavili? Co znamenají staré kresby podobné kosmonautům? Byli to „bohové“, či mimozemšťané, kteří oplývali neuvěřitelnými vědomostmi potřebnými k zvládnutí náročných staveb, jež lidstvo ohromují po staletí? Záhady minulosti nelze zdůvodňovat jen podle dnešních měřítek. Autor nám nabízí i jiná vysvětlení.... celý text

Literatura světová Historie Záhady
Vydáno: , Orbis
Originální název:

Erinnerungen an die Zukunft , 1968


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzpomínky na budoucnost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (72)

Janadvorackova
19.03.2024 1 z 5

Kdysi jsem ji měla v knihovně, teď jsem objevila audio a řekla si, že "to dám znovu." Málem ne. V devadesátkách bylo téma UFO a různých důkazů o návštěvnících strašně cool. Žrala jsem doslova vše, co se tématu týče, ale s knihami autora jsem měla problém.

Mám totiž dojem, že to je jeden velký eintopf :), polévka pejska a kočičky. Předkládá nám nějaké známé i méně známé objevy (malby, Nazcu, různé podoby soch, či vyobrazení v náboženských stavbách)... a za všechno můžou mimozemšťani.

Já bych hrozně ráda věřila, že máme nějaký takový zajímavý extra terest tento původ... ale nedokážu ho vidět ve všem, co on popisuje.
A kdyby jen popisoval. To, co se mi na knize nelíbí, je taková autorova jediná pravda, my všichni jsme blbí, protože ji nechápeme, tak on musí napsat x knih, v nichž nás obrátí na víru.
A ne jako, to neberu.

baji42
10.12.2023 5 z 5

Velmi zajímavá kniha plná otazníků. Z některých částí textu skoro až mrazí. Samozřejmě vzhledem k tomu, kdy byla kniha napsána, se mohou některé věci jevit již zodpovězené, ale i tak stále nabízí mnoho k zamyšlení.


Nelasp
03.09.2023 3 z 5

Dänikena jsem četla někdy ve 14 letech, už si úplně ani nevybavuji, o čem konkrétně pojednávala tato kniha z těch 3 nebo 4 co jsem četla. Vím jen, že se to četlo dobře a připadala jsem si důležitá, že se na některé památky a události můžu dívat i jinak ...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (13. - 26. srpna)

13.08.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vzpomínky na budoucnost v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených795x
ve Čtenářské výzvě55x
v Doporučených38x
v Knihotéce413x
v Chystám se číst121x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech2x