Vyryté do dreva přehled
Dávid Matuš
Po dvoch rokoch prichádza Dávid Matuš so svojou druhou samostatnou zbierkou. Predstavuje v nej 31 básní, ktoré sú zároveň príbehmi s pútavou fabuláciou, s originálnymi výrazovými prostriedkami a s hlbokou myšlienkou. Pritom sú napísané sviežim, neošúchaným jazykom a veľmi zrozumiteľne. Dávid Matuš, mladý, talentovaný autor vstúpil do sveta poézie nenápadne, ako víťaz literárnej súťaže Andreja Chudobu. Tento rok sa v Prahe stal laureátom súťaže Vyšehradská vize. Podľa básnika Milana Hodála kráča vlastnou cestou, vnímavo pozoruje život a dejov okolo nás. Všetko, čo prežil, nažil a precítil, pretransformoval do svojich básní tak, ako rezbár vrýva do dreva svoje obrazy, aby odolali času... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyryté do dreva. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Vyryté do dreva v seznamech
Nemám slov.
Tato sbírka básní mě opravdu zasáhla a myslím, že je dost důležitá. Čtení jsem si neskutečně užila a vychutnala.
Většinou se mi totiž stává, že básničky během hodiny přečtu, ale tady jsem si je šetřila.
Moc se mi líbilo zpracování knihy, hlavně jednoduché a jemné ilustrace.
Čtení ve mě zanechalo opravdu hodně. Usmívala jsem se, souhlasně přikyvovala, byla jsem dojatá a u jedné dokonce plakala (ta se stala mojí nejoblíbenější).
K této knížečce se rozhodně vrátím.
A páni! Některé verše byly opravdu dlouhé.
Jsem vděčná, že se ke mně knížka dostala a doporučuji všemi deseti!