Vylévání krve přehled

Vylévání krve https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158645/bmid_vylevani-krve-sTw-158645.jpg 4 39 39

Gangster Charlie Parker série

< 2. díl

Gangster a příležitostný hacker Charlie Parker se vrací domů. Místo sentimentální idylky jej však čeká peklo umírajícího maloměsta, ze kterého se gangy snaží vytlačit poslední obyvatele. Kdo a proč chce vládnout mrtvým? Jakou spojitost s tím má Parkerův hřích mládí? A dokáže Charlie přežít a nezešílet z návštěvy rodného domu? V alternativní Americe padesátých let se odehrává temný příběh posledního (anti)hrdiny v boji proti všem. Spravedlnost je pouhou obchodovatelnou komoditou, benzín si mohou dovolit jen ti nejbohatší či nejbezohlednější a na všechno a všechny se snáší stín blížící se nukleární války. Vylévání krve volně navazuje na povídky z knihy Špinavá práce a dokládá neustále stoupající kvalitu prací Petra Schinka.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vylévání krve. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

midloch
27.05.2019 3 z 5

Od Schinka jsem před touto kniho četl jen povídku Meyrink ve sborníku Ve Stínu říše a pak Střep ve sborníku Ve Stínu apokalypsy a proto, že obě povídky mě bavily, sáhl jsem v knhovně po tomto kousku, ve kterém se vyskytoval opět Charlie Parker, stejně jako v Meyrinkovi.

Kniha není špatná - na brakovou fantastiku - futuretro cyberpunk je fajn, ale něco tomu prostě chybělo na to, abych to ohodnotil víc než třemi hvězdami (hlášky často nefungovaly a akční scény mě taky nijak neoslnily). Každopádně slušná oddechovka, která je za chvíli přečtená.

sharik
07.04.2019 4 z 5

Petr Schink napsal pozoruhodný román "brakové" akční fantastiky, který ovšem v rámci žánru rozhodně patří k tomu lepšímu, inteligentnějšímu a více než s dokola opakující se střílení a haldami mrtvých těl (ač ani těm se nevyhýbá) se tu setkáváme s opravdu zdařile vystavěným světem v alternativní historii. Estetika westernu, dieselpunku, science fiction. Jinými slovy osamělý mstitel, futuristická raná padesátá, osobní minipočítače a jako třešnička na dortu vraždící mašina, kyborg - kdysi člověk, pro jistotu pokrevně spřízněný s hlavním hrdinou Charliem Parkerem. A když už jsme u toho hrdiny, tak je to přesně ten týpek z detektivkářské Hard Boiled School - hodně dostává po tlamě, hodně "hláškuje" a i když byste mu přáli s tím něco udělat, je jasné, že jeho samotářský život chlapa, jemuž jde pořád někdo po krku, nelze změnit.
A právě tenhle chlápek se vrací do rodného města ovládaného nebezpečným gangem, aby se tu zapletl nejen do současných problémů, ale aby skrze ně zároveň vyřešil i svou vlastní minulost, jak už to tak bývá. Musím říct, že dávkování informací o Parkerově dětství zvládl Schink na jedničku. Stejně jako psychologii hlavní postavy. Jediné minus jsou pro mě akční scény, kterých je sice (naštěstí) méně a jsou rozhodně méně samoúčelné než třeba u F. Kotlety, nicméně na můj vkus by jich pořád mohlo být méně a mohly by být stručnější. Na druhou stranu ano, je to akční fantastika. A zase ano, ty scény tu měly svůj smysl.


Lmslaver
16.09.2018 4 z 5

Vylévání krve je syrový příběh drsňáka Parkera, který se po letech vrací do rodného města, aby se vyrovnal se svou minulostí, odhalil nejedno tajemství a pustil se do křížku s místními gangstery. Děj je mistrovsky prošpikovaný akcí i dobře umístěnými hláškami, které nezní křečovitě ani uměle. Jediné mínus, které stojí za zmínku je, že jsem se občas ztrácel v té spoustě flashbacků, které Parkera katapultují zpátky v čase před hlavní dějovou linii.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vylévání krve v seznamech

v Přečtených55x
v Doporučených2x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst13x