Vulkán přehled

Vulkán https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525325/bmid_vulkan-653eb3662a9b0.jpg 4 34 34

Sten série

1. díl >

Vulkán je průmyslový svět. Staletý, ovládaný Firmou, odporný jako hřích a necitelný jako smrt. Na Vulkánu existují jenom dva druhy lidí – spokojení a drsní. Sten je drsný. Když jeho rodina zahyne při záhadné nehodě, Sten se vzbouří, skryje se v nekonečných kovových labyrintech Vulkánu a jde Firmě po krku. Je to ale marný boj. Nikdo se nemůže vzepřít Firmě a čekat, že přežije. Sten ale není jenom tak někdo. Od továren na Vulkánu až po intriky na imperiálním dvoře, Galaxie se brzy ocitne tváří v tvář tomu nejlepšímu bojovníkovi. Sten se naučil přežít, a nyní chce víc. Udělá všechno pro to, aby se stal pánem svého osudu.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Triton
Originální název:

Battlecry: Sten omnibus 1 , 1982


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vulkán. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Hadati
14.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Už se dá počítat na dekády, když jsem se poprvé setkal se sérií o Stenovi a hned jsem si ho oblíbil.


Sten je přesně ten typ hrdiny, kterého si oblíbíte téměř okamžitě a je jedno, že je to zabiják. Je totiž těžké nesympatizovat s hrdinou, který byl nucen stát se zločincem kvůli systému, který dělá ze svobodných lidí otroky a ještě se tváří, že je to pro jejich dobro.


A tak od počátku sledujete Stenovu dráhu, kdy se z obyčejného Miga změní v odpadlíka společnosti, nechá se zverbovat do armády, projde vojenským výcvikem až k elitě, aby se nakonec dostal zpět na Vulkán a pomstil se svým otrokářům i s úroky.


Doufám, že se tahle série opět uchytí a budu mít možnost přečíst si celou sérii v novém vydání. Zejména s redakční prací by si mělo dát nakladatelství víc práce, protože jsem narazil na celkem dost překlepů i vět, co nedávaly smysl. Nebylo jich ale zase tolik, aby vás to dokázalo otrávit. Kvituji hlavně velikost textu, kdy nemusíte luštit text lupou, jako tomu bylo u prvního vydání této série. Rád si pak celou tuto sérii pořídím do své knihovny.

Luigi1
15.12.2023 5 z 5

Tak tohle už bylo úplně o něčem jiném to se povedlo


trudoš
29.10.2023 4 z 5

Military space opera mého mládí, která ani po takřka čtvrtstoletí neztratila nic ze své atraktivity. Autorské duo Allan Cole a Chris Bunch pracují jako dokonale sehraný tým, přičemž perfektně kombinují vesmírné dobrodružství s příznačným vojenským humorem. Na rozdíl od jiných se přitom drží poměrně zkrátka a namísto velkolepých kosmických bitev se raději soustředí na práci speciálních jednotek, špiónů a záškodníků, kteří dokážou přesnými chirurgickými zásahy ve společnosti vyvolat mnohem větší masakr, než by dokázal cílený útok. Dějová osa je přitom právě tak prostinká, jak u podobných titulů bývá; aneb Jak šikovný rekrut k armádnímu štěstí přišel. Naštěstí se tvůrci drží akční roviny vyprávění, kdy zelené mozky jsou spíš tím, z čeho se dělá legrace, protože pravidla a řády jsou především pro ty, kdo je hodlají dodržovat. Což Karl Sten rozhodně není.
Nový překlad Zdeňka Uherčíka pak ideálním způsobem předpřipravil hrdinu (a jeho peripetie s Impériem) pro nové století a nové čtenáře.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vulkán v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce65x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

space opera americká literatura sci-fi

Autoři knihy

Chris Bunch
americká, 1943 - 2005
Allan Cole
americká, 1943 - 2019