Vlčí světy

Vlčí světy https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43687/vlci-svety-43687.jpg 4 28 8

Sten série

< 2. díl >

Věčný Císař vládl nesčetným světům po celé galaxii. Velel obrovským armádám a flotilám, ale když potřeboval vyřešit nějaký „menší“ problém, svěřil jej oddílu Kudlanek a jeho malé skupině specialistů. Tentokrát Císař nařídil zpacifikovat Vlčí světy – planety bezvýznamné soustavy, která povýšila vesmírné pirátství na pokleslé umění. Skupina Kudlanek mohla použít tolik mužů, kolik potřebovala – za předpokladu, že bude potřebovat maximálně dva.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Perseus
Originální název:

The Wolf Worlds , 1984


více info...

Přidat komentář

Luigi1
15.12.2023 3 z 5

Zde se opravdu něco děje a má to spád

B4LU
20.08.2022 3 z 5

Druhý Sten pokračuje v duchu toho prvního, jen tentokrát už nepotřebuje první část na představování univerza a namísto toho se rovnou vrhne do Císařovy speciální operace v Lupuské hvězdokupě. Sten jakožto prvotřídní profík to samozřejmě válcuje na celé čáře, ale jinak přímočarou akční řežbou stále prosakuje ten úžasný cynismus (hlavně v kapitolách jednání Císaře nebo vládců Hvězdokupy).


Patrik02
20.08.2020 5 z 5

Pátou hvězdičku, kterou jsem v prvním dílu marně hledal, připisuji právě Vlčím světům. Oproti, také velmi zdařilému prvnímu dílu, je pokračování doslova nabité akci. A přesně to od takových knih chcete. Oddíl Kudlanek je skutečně skvělá parta a bavili mě od začátku až do konce.

protokol
25.09.2019 2 z 5

o niečo lepšie než 1 kniha ale stále len priemer

TERRORDROME
08.04.2019 4 z 5

Druhý diel Stena nemusí stíhať toľko vecí ohľadom hrdinu a sveta v ktorom sa nachádza a preto zostáva všetok priestor na konkrétny problém. Sten a jeho galaktický cisársky podvraťáci majú zatočiť s hviezdokopou ovládanou náboženskými fanatikmi, aby tadiaľ mohli bezpečne prechádzať lode za účelom ťažby surovín. Teda proste kvôli cisárovým kšeftom. Inak, večný cisár je naozaj nevyspytateľná postava u ktorej jeden nikdy nevie či je to úplný psychopat, alebo len pragmatický vyčúranec. Samozrejme sa mi páčila tematika o tom ako spacifikovať vesmírne hadrónové gebule s konskou dávkou cynizmu a čierneho humoru. Pravda aj tu sa Stenovi a jeho parte ( valibuk Alex, tučná cigánka Ida, emzácky medvedík zvaný doktor... ) vlastne darí všetko do čoho sa pustia na prvý pokus a nebyť nejakej tej hnusne zrady stihli by zničiť celú civilizáciu nábožníkov ešte pred obedom, ale tentoraz je to proste celé zábavnejšie, takže robím akože nič. Hlavne potom to finále kde sa z nového proroka stane stopercentná supersviňa riadne šliape a kĺže po satirickej čepeli. Tak teda hrr na ďalší diel, lebo záver jemne naznačuje že s cisárom asi bude "veselo".

tartan
21.02.2018 4 z 5

Druhá kniha so Stenom je ľahko nadpriemernou, dobrodružnou a akčnou military sci-fi, plnou náboženských fanatikov a vojenskej cti, ale aj plná svojrázneho humoru (jednak v podaní Alexa Kilgoura, ťažkosveťana pochádzajúceho zo škótskej planéty Edinburgh a demoličného experta (o.i.) a potom aj v podaní samotného Cisára, ktorý za tie tisícky rokov svojej existencie nadobudol pomerne zvláštny zmysel pre humor, a v neposlednom rade ďalším dôležitým kúskom skladačky do Stenovho vesmíru.

PanTomina
28.07.2017 3 z 5

Ahoj, jelikož mám v tuto chvíli již téměř přečtený třetí díl, mohu sám za sebe říci, že dle mého je toto nejslabší díl z trilogie, ačkoliv slabý není. Je to vtipně ač poměrně přímočaře vystavěné. S trilogií jsem spokojen. Bavila a zatím ještě baví a jistě se ke Stenovi někdy v budoucnu rád vrátím .

lanusinka
05.11.2012 5 z 5

Skvělé pokračování. Dozvídáme se víc o tom, jak funguje říše, a císař je prostě zlatíčko...

Štítky knihy

válečné sci-fi

Autoři knihy

Allan Cole
americká, 1943 - 2019
Chris Bunch
americká, 1943 - 2005

Kniha Vlčí světy je v

Přečtených39x
Doporučených1x
Knihotéce47x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x