Vraždi všímavě přehled

Vraždi všímavě https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531466/bmid_vrazdi-vsimave-65c1e6321ccc8.png 4 178 178

Audiokniha Vraždi všímavě, autor Karsten Dusse, překlad Dagmar Heeg. Čte Petr Čtvrtníček, mistr zvuku Jan Kacian režie Jakub Tabery. Vraždi všímavě #1 VRAŽEDNĚ ZÁBAVNÝ KRIMI ROMÁN Jak vám může kurz mindfulness změnit život? Třeba vraždou. Právník Björn Diemel se stará o to, aby se mizerové nedostali do takového průšvihu, jaký by si zasloužili. Ve své profesi je třída, ovšem takový úspěch není zadarmo. Za život v přepychu platí Björn neustálým stresem den má příliš málo hodin, nedokáže vypnout, jeho žena Katharina mu leze na nervy a svoji dceru téměř nevidí. Katharině už ale s manželem dochází trpělivost, a tak se Björn rozhodne zkusit poslední zoufalý krok vydá se za koučem mindfulness neboli všímavosti. Ačkoli Björn považuje všímavost jen za další odvar pochybného ezoterického čaje, pro záchranu rodiny je ochoten udělat cokoli. A po několika sezeních zjistí, že mu všímavost opravdu pomáhá dostat život pod kontrolu. Má to však jeden háček Björnův mandant, podezřelý například z daňových úniků, zpronevěr či ublížení na zdraví, se s poklidným životním stylem příliš neslučuje. A proto je třeba začít vraždit. S láskou a bez jakéhokoli hodnocení. Prostě všímavě.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Host , Audiotéka
Originální název:

Achtsam Morden , 2019


Interpreti: Petr Čtvrtníček
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vraždi všímavě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

Jihočech427
25.02.2024 5 z 5

Skvělá kniha! Propojuje klíčové praktiky všímavosti s dobře vystavěným příběhem. Rozjezd je pozvolný, ale pak to jede až do konce. Poslouchal jsem v audio formě při cestování a bylo po parádní.

Kaduri
14.01.2024 4 z 5

Audioknihy som chcela vyskúšať už dlhšiu dobu. A prvá knižka, ktorú som týmto spôsobom "prečítala", je práve "Vraždi všímavě".
Je to popravde iný zážitok. Hlas pána Čtvrtníčka mi sadol. Znelo to ako film od Quentina Tarantina. Vlastne sa mi pri počúvaní knižka premietala pred očami ako skvelo natočená gangsterská groteska.
A o čo teda ide?
Björnovi Diemelovi, B-advokátovi pochybných existencií, sa moc nedarí. Súkromne ani pracovne. Žije v neustálom strese. Privolí preto účasti na kurze "Mindfulness" Joschka Breitnera. Akurát sa naučené princípy kurzu rozhodne aplikovať dosť nekonvenčným spôsobom...
Vtipná, trefná čierna komédia.
Skvelo som sa bavila.
Za mňa 4,5 hviezdičiek.

"Vydělávám si peníze tím, že konám dobro pro špatné lidi. Tečka."

Dýchal jsem a dál se soustředil na své pocity. Zatracená nuda.
„To je tedy všímavost?“ pokusil jsem se zakončit cvičení.
„Pokud se právě teď soustředíte na svůj dech, pak jste všímavý. Přesně tak.“
„A tím nějak změním ty debily kolem sebe?“ zeptal jsem se.
„Ne. Tím změníte svou reakci na ty debily.“
„Takže ti debilové nezmizí?“
„Ne, ale zmizí jejich vliv na to, jak se cítíte. Ještě cítíte zúžený dech, ztuhlou šíji a křeče v žaludku?!“
Znovu jsem se zasoustředil na své pocity. Všechno bylo pryč. Neuvěřitelné.

Velkým problémem naší doby je permanentní dostupnost. Díky chytrým telefonům. Je neskutečným výsměchem reálnému životu říkat „chytrý“ přístroji, který nám dokáže přes telefon, e-mail, WhatsApp nebo čím vším možným kdykoli a kdekoli poslat do naší vlastní kapsy peklo pracovního světa. „Telefon permanentního neklidu“ by bylo trefnější označení.


Zuzaa
24.12.2023 2 z 5

S přehledem nejhorší přečtená kniha, letošního roku. Zbytečně brutální, překombinované, nelogické a vůbec ne vtipné. Všímavost tam byla napasovaná úplně uměle a při čtení jsem měla jediný pocit - ztráty času.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Mrtvá zóna, Temný amulet a další knižní novinky (39. týden)

25.09.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vraždi všímavě v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených217x
ve Čtenářské výzvě28x
v Doporučených13x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst128x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech2x