Vlčice přehled

Vlčice https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/252539/mid_vlcice-252539.jpg 4 164 164

Vlčice Kroana série

1. díl >

Území Čech a Moravy, začátek našeho letopočtu. V tomto prostoru a čase začíná temný a krvavý život vlkodlačice Kroany. Na pozadí historických událostí kolem vzniku Marobudovy říše autor vykresluje příběh zločinu a touhy po pomstě, příběh vzpoury proti silám osudu, příběh plný zvratů, soubojů a bitev i pochmurných obrazů na hranici skutečnosti. Až se vám bude zdát, že víte, o čem kniha je, nebuďte si jisti. Až si začnete myslet, že máte jasno, nespoléhejte se na to. Všechno je jinak.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlčice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

dpxcz
29.08.2023 4 z 5

První díl Vlčice Kroany mám přečten. Je to taková zálesácká fantasy, kterou bych asi přirovnal k Šlechtově Krvavému pohraničí. Baví stejně a je stejně čtivé.

chomic_pisek
06.04.2022 5 z 5

Když jsem si Vlčici pořídil, měl jsem velká očekávání. Lákalo mě téma i doba, do které je příběh zasazený. Proto jsem se vnitřně naladil na něco, co se mi bude hodně líbit, ale bohužel jsem byl ze začátku naopak spíš zklamaný. Ale jak stránky přibývaly (nebo ubývaly - jak se to vezme), měl jsem čím dál lepší pocit a od půlky už jsem si to užíval, jak jsem původně čekal. Z Kroany, která se zpočátku jevila jen jako tuctová supermlátička, se vyvinula postava, se kterou si čtenář spřátelí, ale mým největším oblíbencem se stejně nakonec stal Pelíšek.
I na oddychových knihách mám rád, když mě nejnom pobaví, ale i donutí se dovzdělat nebo aspoň oprášit znalosti. Také Vlčice mě donutila zas navštívit tetu Wiki a něco si oživit a doplnit. Ještě víc mě bavilo během přesunů postav odvozovat, kudy zrovna procházejí, a dovysvětlení místopisu v doslovu, které umožní kontrolu a případné upřesnění tipů, mě příjemně překvapilo. Určitě si nenechám ujít další pokračování.


Atuin
15.01.2022 4 z 5

Taková příjemná záležitost, vyložená oddychovka, která vás dostane dovnitř, do všech těch peripetií, se zajímavými nápady a vizemi.... víla, paměť stromů apod, ale jinak je to typická žánrová záležitost ( subžánrová), kfe je autor silnější v opisech a atmosféře než v dialozích, ty mu tam vyloženě překáží, ale dostávám to co jsem očekávala takže spokojenost 4/5

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vlčice v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených236x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených11x
v Knihotéce123x
v Chystám se číst64x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech2x