Jdi a přines hlavu krále přehled

Jdi a přines hlavu krále https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/252532/mid_jdi-a-prines-hlavu-krale-252532.jpg 4 72 72

Vlčí věk série

< 1. díl >

Příběh z doby, kdy Evropu ovládali Vikingové. Kdy se národy a bohové starého světa střetávali s nástupem nové civilizace… Dánského krále porazí v souboji samozvanec Godfred, který prahne po obrovské moci a chce z dánského království učinit mocnou říši severu. Syn zabitého krále Leif je vyhnán ze země. Je mu však dána podmínka. Pokud chce získat zpět otcovo dědictví, musí obstát v nelehké zkoušce, při které bude nutno prokázat nejen sílu, ale i odvahu a důvtip.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jdi a přines hlavu krále. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

špulo
18.10.2023 4 z 5

Túto sériu som čítal niekedy koncom rokov 90-tych a keďže vtedy bola téma Vikingov u nás dosť vzácna, tak som jej nedostatky neriešil a užil som si ju totálne nekriticky. Dnes by som k nej pristupoval asi inak, no nebudeme si to predsa kaziť.
Prvý diel je, čudujsaódin, presne ako každý iný prvý diel akejkoľvek inej trilógie (česť výnimkam). Zoznamka so svetom, postavami, tvorba zápletky a jej vygradovanie len do tej miery, že z fleku siahate po diely druhom. Akcia, dobrodružstvo nadávkované do cca 250 strán malého formátu (mám prvé vydanie), atmosféra doby po prdeli... No treba nejakému dnešnému Vikingovi viac? ;))

Rup
01.06.2023 1 z 5

Přiznám se upřímně, smysl mi unikl, tedy pokud se tam někde ukrývá. Hlavní hrdina kam vleze, tam dostane naloženo, slovy J. Haška: Byli jsme biti jako žito, což je ovšem předzvěstí budoucích velkých vítězství. (Dějiny Strany mírného pokroku v mezích zákona). Slátanina hrubého zrna. Jednu hvězdu s těžkým srdcem přiznám, ale víc mě nedonutí ani celá posádka drakkaru.


Denny456
11.03.2021 2 z 5

No je to taková oddechovka. Příběh se dos vrstvil, až někdy trochu více než bylo možná potřeba. Ale nějak to šlapalo a ubíhalo. Nad dalším dílem zatím přemýšlím.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jdi a přines hlavu krále v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených97x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených4x
v Knihotéce79x
v Chystám se číst61x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech3x