Vítěz je sám přehled

Vítěz je sám https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25932/bmid_vitez-je-sam-NP3-25932.jpg 4 540 540

V knize Vítěz je sám se Paulo Coelho vrací k důležitým myšlenkám z románů Jedenáct minut a Záhir. Předkládá čtenářům román plný napětí, věrný obraz světa, v němž žijeme a kde se natolik upínáme k bohatství a úspěchu za každou cenu, že mnohdy neslyšíme, co nám říká naše vlastní srdce. V románu Vítěz je sám nás Paulo Coelho zavádí na Filmový festival v Cannes, kde se schází takzvaná Supertřída – lidé, kteří se proslavili ve vysněném světě módy a filmu. Někteří z nich se dostali až na samotný vrchol a obávají se, že své skvělé postavení ztratí. V sázce jsou peníze, moc a sláva – tedy hodnoty, pro které je většina lidí ochotna udělat cokoliv a za jakoukoliv cenu. Na tomto moderním „jarmarku marnosti“ se setkávají ruský milionář Igor, král módy Hamid, původem z Blízkého východu, americká herečka Gabriela, dychtící po hlavní roli, ctižádostivý policejní vyšetřovatel Savoy, který doufá, že vyřeší největší případ svého života, a Yasmine, modelka stojící na počátku úspěšné kariéry. Komu z nich se podaří v některém z mnoha snů, které jim okolní svět nabízí, rozpoznat svůj vlastní sen a uskutečnit ho?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

O Vencedor Está Só , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vítěz je sám. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (68)

DodyF
11.05.2024 2 z 5

Nic moc. Číst se to dalo, ale bylo to černobílé a předvídatelné. Rádoby umělecké dílo, ale ve skutečnosti psané spíš na efekt bez hlubšího významu.

gabriel375
24.01.2024 1 z 5

nuž tak. Majster Coelho vyčerpal zrejme invencie a iskrí mu to skôr ako v mokrom popole. Keď sa prekúšete pôsobivými opismi postáv, že po 10 strane neviete ktoré meno priradiť, záver vás ale úplne znechutí. Zjavne stavil na šok zo záveru. Mno, u mňa týmto počinom zbierka jeho diel skončila. A boli to diela pozoruhodné a často oprávnene v top 100.Tak vlastne vďaka za skvelú zábavu počas 20 rokov.


ut.la
27.10.2023 2 z 5

Od Coelha jsem doposud nic nečetla, byť ho mám v merku - a tahle knížka se mi dostala do ruky skoro náhodou. A zklamala mě. Napsané je to asi dobře, čte se to celkem dobře, ale přišlo mi to o ničem. Ze začátku se mi trochu motaly postavy (modelka, herečka, snad ještě jedna herečka - několikrát jsem musela nalistovat nazpátek, abych podle jména zkontrolovala, jestli už se tam tahle postava objevila, nebo je to někdo jiný), nebylo ani dost dobře jasné, koho sledovat jako hlavního hrdinu, a kdo je jen epizodní figurou. Má-li to být o povrchnosti filmového světa, tak to asi je, ale nespěje to nikam. Mám z toho takový rozpačitý pocit. Doporučovat nebudu, a přečtu si raděj něco z autorovo rannější tvorby, to by snad mělo být lepší.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (29. týden)

18.07.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vítěz je sám v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených924x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených26x
v Knihotéce245x
v Chystám se číst152x
v Chci si koupit32x