Vina přehled

Vina
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400692/bmid_vina-TJz-400692.jpg 4 50 50

Patnáct povídek prestižního berlínského advokáta a oceňovaného spisovatele. Odhalit pachatele bývá snazší než najít viníka. Osm členů maloměstské dechové kapely složené ze spořádaných otců rodin brutálně znásilní mladou dívku — tak začíná napínavá, strhující povídková sbírka Ferdinanda von Schiracha založená na reálných případech z advokátní praxe. Schirach svým nezaměnitelným, lyricky strohým jazykem líčí kriminální příběhy i jejich soudní dohru. Zkoumá otázky dobra a zla, viny a neviny, zabývá se morální odpovědností obyčejných lidí. Spolu s nimi zažíváme rozpory mezi morálkou a zákonem, justiční mašinerií a lidskou spravedlností. Schirachova kniha potvrzuje starou kriminalistickou pravdu, že za určitých okolností je každý z nás schopen spáchat něco strašného.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Schuld , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

adorjas
06.08.2023 3 z 5

Strohé. Úsečné. Ako krížovky. Ale potom, ak radi rozmýšľate za seba, že čo bolo ďalej, alebo radi predpokladáte, čo mohla daná postava cítiť a myslieť, tak je to veľmi zaujímavé. O to viac, že sa tieto príbehy naozaj stali. Je to taká OK jednohubka na krátku jazdu vlakom či MHD, aby vám to skrátilo cestu.

KarolinaFifth
14.07.2023 5 z 5

Nejdřív se mi to zdálo dot upachtěné, nakonec jsem ale naskočila do spisovatelova rytmu, do povídek se "položila" a užila si je. Pak jsem se vrátila na začátek, první čtyři si přečetla znovu a užila si je právě až napodruhé. Těžko říct, která mi připadala nejlepší. Svým poselstvím nejspíše ta osmá. Ale nechci nikoho ovlivnit, tak si nechám pro sebe proč. :-)


Analady
29.04.2022 2 z 5

Nemám ráda povídky, takže bych si tuto knížku ani nevybrala, kdybych na ni neslyšlela doporučení od někoho, kdo také povídky nečte. Navíc téma znělo lákavě, tak jsem se na čtení i těšila. Povídky jsou krátké, napsané čtivě. Ale postrádala jsem tam nějaké emoce, větší hloubku a přesah. Působilo to spíš jako popis. Něco se stane, stalo se. Nic se neděje. Jede se dál. A tak to pokračujete, jak na běžícím pásu. Povídka za povídkou. Asi je to dáno tím, že to psal právník, který se případy nijak neprožívá. Mě ten styl nějak nesedl. Tato knížka mi nic nedala. Případy nebyly nijak zajímavé, i když mě překvapilo, co všechno se může stát.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (10. - 23. září)

10.09.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vina v seznamech

v Přečtených62x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených3x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst45x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x