Vejce podle Stroganova přehled

Vejce podle Stroganova https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352349/mid_vejce-podle-stroganova-PLF-352349.png 4 65 65

Vražda majitele prestižního hotelového řetězce obrátí život naruby redaktorce brněnského gastronomického časopisu Taťáně Krempové. K nelibosti svého bratrance, kriminalisty Richarda, a jeho kolegy Alexeje pátrá po vrahovi na vlastní pěst, aby získala podklady pro článek. Motiv vraždy sahá hluboko do minulosti ruského šlechtického rodu Stroganovů a Taťána brzy pochopí, že byla příliš naivní. Vypátrá vraha dřív, než se stane jeho obětí?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vejce podle Stroganova. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Amneris
02.12.2023 5 z 5

Tak takhle detektivka mi vyloženě sedla, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Paní Horáková tentokrát vybrala velmi zajímavé téma, jako bonus byly přidány recepty na tradiční ruská jídla. Doufám, že i další knížky budou takhle povedené :-)

Mychaela
17.05.2023 2 z 5

Neurazila, ale ani nenadchla. Česká detektivkářka Michaela Klevisová, kterou miluju, hold nastavila laťku příliš vysoko.
Jak už tu bylo zmíněno, příbuzenské vztahy mezi postavami s ruskými předky byly tak zamotané a nepřehledné, že mě postupně přestalo bavit se v nich vůbec snažit nějak zorientovat.
Táťino chování, jednání a detektivní vyšetřování na vlastní pěst bylo dost nereálné a přitažené za vlasy (i když její džob s tamní pracovní morálkou bych brala hned :D), stejně tak policajt Richard - v reálu by byl do druhého dne na dlažbě nebo v base, za to všechno vynášení informací...
A i nějaké vyvrcholení, vygradování zápletky/příběhu mi chybělo. Čtěte, čtěte a najednou vám jen tak mimochodem dojde, že aha vlastně, oni zatkli vraha a ten se přiznal. Ale jak, díky čemu, proč?
...a stroganov už mi taky na konci začínal lézt na nervy :D


babystar
08.08.2020 4 z 5

Každá rodina má svou historii, ale jen málokdo ji umí "hodit na papír" tak, aby z ní byla čtivá detektivka vypovídající o osudech porevolučních (1917) ruských emigrantů. A jako "třešnička na dortu" působí recepty středověké i ruské kuchyně. A nakonec - vše se většinou odehrává v mém rodném městě. Takže za mě dobrý!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vejce podle Stroganova v seznamech

v Přečtených84x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených4x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit5x