Bestie z Karlštejna, aneb, Kronika hříšného kněze přehled
Naďa Horáková

Karlštejnská bestie zabíjela v návalech vzteku služebnictvo a málem překazila i napsání snad nejslavnější kroniky českých dějin. Nevěříte? Kroniku českou, která se stala po staletí nejčtenějším dílem v našich zemích, napsal v první polovině 16. století Václav Hájek z Libočan.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bestie z Karlštejna, aneb, Kronika hříšného kněze. Přihlašte se a napište ho.

Spisovatelku Naďu Horákovou jsem objevila až letos a Bestie z Karlštejna je pátá kniha, kterou jsem od ní přecetla ( začala jsem sérii Mocní a ubozí Markrabství moravského , která mě úplně pohltila). Nikdy by mě nenapadlo, že budu tak nadšená z historické detektivky. Knihy jsou fakt čtivé napsané, osoby v nich historický podložené . Nebylo to lehké historické období, smrt byla skoro pořád někde za rohem.
Těším se na další knihu.

(SPOILER) Když si dá autor záležet na doplnění historických reálií uvěřitelným příběhem, je to radostné počtení. Děj rychle ubíhal a i když jsem díky znalosti historie znala jeho konec, stejně jsem dychtivě hltala každé slovo. Paní Horáková umí psát poutavě a dokáže udržet vaši pozornost. Pozadí temné historie Karlštejna je proto uvěřitelné. A i mě zaujala její verze smrti Pernštejna. Dává totiž v jejím podání a vyznění příběhu naprostý smysl :) Ale jaká byla vlastně pravda?
Zahrada slibů a lží, Do ráje a další knižní novinky (38. týden)
17.09.2023
Kniha Bestie z Karlštejna, aneb, Kronika hříšného kněze v seznamech
v Mé knihovně | 126x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2012 | ![]() |
2013 | ![]() |
2008 | ![]() |
2014 | ![]() |
2020 | ![]() |
Dobře napsaná historická kniha ze 16.stoleti.Pěkně se to poslouchalo a ještě jsem se dozvěděla spoustu nových poznatků z té doby.