Válčil jsem v poušti přehled

Válčil jsem v poušti https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501319/bmid_valcil-jsem-v-pousti-oVn-501319.jpg 4 33 33

Když jsme se přiblížili k přednímu okraji obrany, tvrdili nám pěšáci, že v noci slyšeli severně v minových polích klapání, jako když se pomalu otáčejí tankové pásy. Naslouchali jsme chvíli, ale nic jsme neslyšeli. Začínalo pomalu svítat, ale při zemi se ještě držela mlha. Ne­ušli jsme ani dvacet kroků, když jsme v blízkosti zaslechli téměř současně dva výstřely z děl. Práskli jsme sebou na zem a opatrně se rozhlíželi, co to mohlo být. Asi padesát metrů od nás jsme ve zvedající se mlze zahlédli dva tanky. Jeden stál, druhý couval.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válčil jsem v poušti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

jan.para
03.07.2023 5 z 5

Vůbec nechápu tak nízké hodnocení. Kniha je sice napsaná rázným a jednodušším vojenským stylem, ale to mi právě vyhovuje. Autor hezky popisuje své působení v předválečné armádě a jeho odchod do zahraničního odboje a ke Svobodným Francouzům. Jen škoda, že se k knize nedozvíme, jak probíhal autorův život po válce po válce.

heavy66
18.02.2023 5 z 5

Napínavá autobiografie dělostřeleckého důstojníka, který se po útěku z nacisty obsazené vlasti dostal do francouzské Cizinecké legie. Účastnil se bojů v severní Africe včetně legendární bitvy o Bir Hakeim, osamělou oázu v poušti, kde Legie čelila mnohonásobné přesile Němců, pod velením obávaného maršála Rommela, Lišky pouště. Pro zájemce o historii Druhé světové války povinnost přečíst!


pif69
05.01.2018 5 z 5

Zajímavé čtení od skutečného vlastence a vojáka .

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Krvavé stíny a další knižní novinky (36. týden)

04.09.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Válčil jsem v poušti v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených52x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených1x
v Knihotéce55x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x