Útočisko přehled

Útočisko https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94497/utocisko-94497.jpg 4 636 636

Do Southportu, ospalého južanského mestečka, sa prisťahovala krásna, ale plachá Katie. Nad jej minulosťou sa vznáša veľa otáznikov. Katie sa bráni nadväzovaniu akýchkoľvek vzťahov, no postupne sa zoznámi s Jo, temperamentnou slobodnou susedou, a Alexom, vdovcom s dvoma deťmi a veľkým srdcom, ktorý vlastní miestny obchod. Napriek počiatočným obavám Katie postupne zapúšťa korene a stáva sa súčasťou nielen miestnej komunity, ale aj Alexovej rodiny. Ani láska jej však nedovolí zabudnúť na temné tajomstvo, ktoré ju prenasleduje, tajomstvo, ktoré ju vyhnalo na desivú púť po celej krajine, až kým nenašla útočisko v Southporte. Vďaka podpore svojej láskavej, no tvrdohlavej kamarátky Jo si Katie nakoniec uvedomí, že si musí vybrať medzi životom na úteku a novou rodinou. V najťažších chvíľach ju dokáže zachrániť len láska.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Safe Haven , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útočisko. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (140)

adela.hol
04.04.2024 5 z 5

Katie se přestěhuje do malého městečka Southport, kde chce začít nový život a pokusit se zapomenout na svou minulost a temné tajemství, které ji tíží. Zprvu se snaží být nenápadná, nepoutat na sebe příliš pozornosti, ale svou krásou a plachostí vyvolává pravý opak. Zaujme především Alexe, majitele místního koloniálu, který po smrti své ženy Carly vychovává sám šestiletého Joshe a pětiletou Kristen. Právě díky dětem se ti dva postupně sbližují a Alex si je jistý, že právě Katie je tou pravou, které chce dát své osamělé srdce a kterou budou jeho děti milovat jako matku. V jejich vztahu je podporuje i Katiina sousedka Jo. Jenže Katiina minulost se jednoho dne znovu probudí.

Kniha je vyprávěna v er formě z pohledu Katie, Alexe a ještě jedné postavy, kterou kvůli spoileru nebudu zmiňovat. Od autora to byla moje první kniha a po přečtení jsem si jistá, že zkusím i nějaké další. Pro mě to byl ideální typ romantiky, kde jsem si užila rodící se přátelství, zamilované momenty a v závěru i jedno pořádné drama, které mi přineslo řádnou dávku napětí.

Ačkoliv jsem téměř ihned uhodla, co Katie skrývá, nebránilo mi to v tom si knihu vychutnat. Od prvního momentu jsem chápala, co na ní Alexe zaujalo, a že měl v sobě tu pomoc ostatním. Katie zase nemohla ignorovat to, jak skvělý je otec, i když on sám o sobě pochyboval. Pořád měl pocit, že pro své děti nedělá dost. Scény s dětmi byly vůbec nejlepší a bylo dobře, že ani jedna ze stran nevyvíjela tlak na ty další, a proto sbližování přišlo postupně a přirozeně.

Druhou zápletku, která byla odhalena až v samém závěru, jsem naopak neuhodla, a tak mi na konci spadla brada. Ovšem s příjemným pocitem, že mohou v životě existovat věci, které vidíme tak, jak v dané chvíli právě potřebujeme a cítíme.

Sabča817
17.10.2023 5 z 5

Vzkaz v láhvi mě hluboce zklamal, ale tohle je překrásná kniha! Zkrátka dám Nickovi ještě šanci! :-)))


Luigi1
27.08.2023 5 z 5

Velice pěkný příběh

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Útočisko v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených942x
ve Čtenářské výzvě46x
v Doporučených66x
v Knihotéce362x
v Chystám se číst375x
v Chci si koupit129x
v dalších seznamech4x