Útěk do Budína přehled

Útěk do Budína https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97767/utek-do-budina-97767.jpg 4 72 72

Historický spoločenský román, ktorý bol aj úspešne sfilmovaný. Dobová a rodinná freska o vášniach, prehrách i sklamaniach hrdinov, ktorí prežívajú svoje dramatické osudy v Prahe, na Slovensku, v Budapešti i vo Viedni na pozadí atmosféry ďalekosiahlych povojnových spoločenských, hospodárskych a politických zmien po rozpade rakúsko-uhorského impéria...... ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útěk do Budína. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Leona333
31.03.2023 3 z 5

,,Jako vodu a olej," tak zhola nemožné je promíchat, smíchat, spojit v knize Tomáše Barányho s Janou Myslbekovou... Příběh se téměř od počátku tváří, jako "antické drama...", avšak ani malebná čeština Vladislava Vančury, mu příliš nepomohla.
Útěk do Budína - Budapešti a pak znovu do Prahy, byl pro mě bohužel asi tím nejnešťastnějším rozhodnutím, které jsem v rámci četby od tohoto, jinak znamenitého autora udělala.

los
11.12.2021 3 z 5

překotné, skokové vyprávění vcelku banálního příběhu zklamané lásky v různých podobách, u kterého mne čtenářsky udržela jen ta "vančurovština", i když to autor umí mnohem lépe


zazvorek
27.07.2021 3 z 5

(SPOILER) O mnoha podobách lásky, v tomto příběhu skoro vždy lásky nešťastné. Kdyby některé věci nebyly až moc rychle utnuté a některé postavy tak slabě naznačené, šla bych s hodnocením určitě výš, tohle bylo takové rychlíkové vyprávění. Vančurova vzletná košatá čeština může někoho ohromovat, někoho naopak otravovat. Povětšinou se řadím k první skupině, tentokrát jsem na to ale asi nebyla patřičně naladěná. Dramatický závěr jsem si skoro přála, ostatně hned od začátku jsem si říkala, že láska starého Barányho stojí milionkrát za víc než láska jeho syna. Štěpán mě jednoznačně dostal, jeho syn iritoval.

všechny komentáře

Související novinky (1)

36 nových eknih zdarma ke stažení

05.11.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Útěk do Budína v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených95x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených4x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit1x