USA přehled

Josef Opatrný, Svatava Raková

Dva naši přední amerikanisté přinášejí čtivě psané dějiny světové velmoci zahrnující počátky původního osídlení, objevitelské plavby, první bílé kolonisty, vznik proslulých dvanácti novoanglických osad, jejich osamostatnění, připojení francouzských a španělských území, indiánské války a dobývání Západu, válku Severu proti Jihu, cestu k prvořadému mocenskému postavení. Kniha je dovedena až k reakci americké společnosti na útoky 11. září 2001.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize USA. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

maxicvok
16.10.2015

Z informativního hlediska skvělá kniha, která vám podá přehled o USA od počátků kolonizace až po prezidenta G. W. Bushe, včetně dodatku týkajícího se výhradě česko-amerických vztahů a vyčerpávajícího seznamu s doporučenou literaturou, takže skvělý start. Až na to množství dat a jmen, ale ty se dají přeskakovat.

Co se týče čtivosti, byla pro mě kniha poměrně náročná vzhledem k dlouhým a často kostrbatě poskládaným souvětím, která mě často mátla a nebylo jasné, co se vlastně vztahuje k čemu.

Související novinky - USA (0)

Kniha USA v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně7x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi