Učebnice výkladu tarotu pro začátečníky i pokročilé přehled

Učebnice výkladu tarotu pro začátečníky i pokročilé
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408392/bmid_ucebnice-vykladu-tarotu-pro-zacatec-hmw-408392.jpg 4 11 11

Zuzana Antares studuje skryté skutečnosti světa, magické schopnosti člověka, hranice jeho možností a spolehlivost věšteckých umění od roku 1982. Po mnoho let se věnuje poradenství, kde využívá netradičních technik, kombinujících věštecké metody, praktické aplikace západních esoterických směrů a práci s osobností. Učebnice výkladu tarotu vyšla v roce 2000 v celkovém nákladu 3500 výtisků a byla rychle rozebrána. Čtenáři ocenili především srozumitelnost a komplexnost popisu každé karty bez nepatřičných zjednodušení, která jsou patrná v podobných publikacích zahraniční provenience. Druhé vydání knihy bylo opraveno po jazykové stránce. Autorka také aktualizovala odkazy na doporučenou literaturu podle současné nabídky na knižním trhu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Učebnice výkladu tarotu pro začátečníky i pokročilé. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

LordSnape
17.12.2019 5 z 5

Tahle kniha je především učebnicí, ne žádnou populární brožurkou o seznámení se s tarotem. Je určena pro studium a to splňuje bravurně. Nabízí skvěle rozepsané jednotlivé karty, rozdíly mezi nimi, kombinace a zároveň i všeobecné rady, jak přistupovat ve výkladech k tazatelům. Čerpám z ní pokaždé, když něco vykládám, a pokaždé se naučím něco nového. Skvělé jsou i pomůcky pro zapamatování jednotlivých karet. Antares nesnižuje váhu malých karet a u těch dvorních zas předkládá i figurální, osobní i obecný způsob možného výkladu. Nechybí ani významy jednotlivých aspektech života jako práce, vztahy a zdraví, afirmace nebo náměty k přemýšlení a meditaci nad významem karty či shrnutí jako rada a varování. V této knize má každá karta své řádné místo, dokonce i ty démonizované, jako jsou tradičně Věž nebo 3 mečů. Skvělé jsou i druhy výkladů, přičemž sama autorka s klidnou hlavou odsoudí naprosto debilní Keltský kříž, který je nejen u nás tak populární, což je bohužel něco, co se nedá brát moc vážně. Knihu doporučuji i začátečníkům, páč zde najdou pohromadě spoustu informací a zjistí aspoň, jestli by je práce s tarotem bavila. Ti zkušenější, co znají třeba karty velkých arkán, zde najdou dílo zkušené kartomantky, která ví o čem píše.

vesirena
26.02.2012 5 z 5

nemám co dodat- kniha je perfektně a přehledně zpracovaná a je pracováno s 5 druhy Tarotových karet u nás nejvíce užívaných, což lze jen s povděkem přijmout. V závěru je navrch přidán i zkrácený výklad karet Lenormand a karet klasických.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Učebnice výkladu tarotu pro začátečníky i pokročilé v seznamech

v Přečtených12x
v Doporučených1x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x