Tvůrčí restart: Lázně pro spisovatele v krizi přehled

Tvůrčí restart: Lázně pro spisovatele v krizi
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472324/bmid_tvurci-restart-lazne-pro-spisovatel-HEE-472324.jpg 4 39 39

Jaké to je, najít ve schránce poukaz na pobyt v lázních pro spisovatele v krizi? Jakubovi se to přihodilo. Opustila ho múza i životní partnerka a teď se těší na tvůrčí restart s podobně naladěnými dušemi. Představu o saunění, láznění, sklenkách vína při západu slunce a přibývajících stránkách rukopisu ovšem rozmetá strach, dávno zapomenuté pravdy a bolavé pády na dno vlastní duše.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tvůrčí restart: Lázně pro spisovatele v krizi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

cestina_s_linus
27.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Zajímavé čtení... Autorka nás bere do mysli a života "neschopného alkoholika" Jakuba, o kterém se dozvídáme, že měl život na prd a napsal velké prd. Jeho bývalka Markéta si z něj a literárního "kroužku" udělá pokusné králíky a zavře je na pobyt, kde v nich probouzí "chuť na psaní"... Jakub nakonec knihu vydá, ale...

Až na pár vtipných hlášek o zelenině (mít zeleninu v dezertu, tak z pobytu uteču) je kniha místy dost "meh" a člověk těžko udrží pozornost.

Pokud chce člověk "oddechovku", u které nemusí přemýšlet a vše končí "dobře", tak je to kniha pro něj. Já osobně považuji knihu místy "prázdnou" a strašně povrchní. Paradoxně jsem si nejvíc užila části, které jsou z pohledu Markéty - příjemná změna od ufňukaného Jakuba.

Je škoda, že autorka to trošku nerozepsala. Třeba z pohledu Markéty a Martina.

Knize bych dala 3,5/5.

DominaCZ
15.05.2023 1 z 5

(SPOILER) Hvězda za vizuál.
Jinak paskvil jako český filmy a seroše z týhle doby.
Opravdu poznávám víc a víc, že věci z týhle doby mě neuspokojí.
Hlavně když je píše ženská hlasem chlapa, to prostě nejde.

Přemýšlím co jsem vlastně čekala...tajemno? Stíny v duši? Nervy? Nevím, asi. Ale rozhodně ne smotaninu vztahů a rodinných pout a to vše zabalený do fňukání dospělýho chlapa a fantasmagorie scén, kdy nevíte jestli se to teda stalo nebo ne.

Že ležel v bio pyžamu je hustý. Že nenapsal roky ani řádku a teď mu tužka prýští an cvaj taky...ale fakt mě nezajímá jaký vege blafy žere a jaký vidiny má ve snech ohledně vztahu nebo rodiny, že se bude stále furt a furt nípat jako ženská (protože to ženská psala tak to bude mít co? No typicky ženský ráz) v minulosti a ségra vs. rozchod vs. spolužáci a domnělá šikana a furt dokola...já tyhle fňukny nesnáším takže mě to prostě sr.alo...
Tak v pubertě mu hodí kluk čepici do kolejiště a tak on proto ve 30 už čepici na hlavu nikdy nedá protože je duševně raněn?? Magor ufňágané:))))

Sorry je to trapný a nudný a pokud se to někoho dotýká tak jako...neřešil asi v životě skutečnej problém.
To by se potom nepodělal z takový cypoviny.


Marfulka007
04.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Mě se kniha líbila moc. Bavila mě, děj příjemně plynul a já byla v neustálém napětí "co teda..." Líbilo se mi, že mě nenechala odpočinout, že jsem musela zůstat pořád ve střehu a že toho spoustu zůstalo skryto mezi řádky. Taky se mi moc líbí obálka a ilustrace. P.S. A Jakubovu knihu bych si přečetla... Děkuji za super zážitek!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tvůrčí restart: Lázně pro spisovatele v krizi v seznamech

v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit6x