Tvůrci náhody přehled

Tvůrci náhody
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397973/bmid_tvurci-nahody-52L-397973.jpeg 3 86 86

Že láska rozhodně není náhoda, rozkrývá hravý román pro inteligentní romantiky. Co kdyby nešťastně rozlitá káva na stolku v restauraci, vlak, co vám právě ujel, nebo nalezený výherní los nebyly dílem náhody, ale naopak velmi detailně promyšlenou akcí? A co když takové zdánlivě banální příhody způsobí, že váš život nabere nový směr? Na svědomí je mají Tvůrci náhody, k nimž patří i Guy, Emily a Eric. Tři napohled obyčejní mladí lidé pracují pro tajnou organizaci a vytvářejí drobné změny v běhu světa, které mají nedozírné důsledky. Když se dostane Guyovi do rukou nové pověření, tuší, že má před sebou nejtěžší a nejnebezpečnější náhodu, jakou kdy dostal na starost. Ale ani Tvůrce náhody nemůže tušit, kam ho osud zavede a jaká je skutečná povaha štěstěny, svobodné vůle a opravdové lásky.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Coincidence Makers , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tvůrci náhody. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

Mermaida
23.12.2022 2 z 5

Na knihu mě kdysi nalákala anotace, pak kniha delší dobu stála v knihovně a čekala na své přečtení. Před deseti dny jsem si řekla, že nastal její čas a těšila se na zajímavý příběh o náhodách. Zajímavý příběh jsem opravdu dostala, ale bohužel se mi kniha nečetla moc dobře. Vůbec jsem se do ní nezačetla a nakonec jsem ji četla vždy jen pár minut na cestě v MHD. Nic mě nelákalo knihu otevřít i doma a začíst se. Ale věřím, že si své čtenáře najde. Vůbec nevím, proč mi nesedla. A trochu mě to i mrzí. Anotace zněla tak, že to bude přesně kniha pro mě.
Hodnotím 2 a půl hvězdy.

wikca
26.08.2022 3 z 5

Je možné, že náhody v životě lidí nejsou tak úplně „náhody“?
Izraelský autor Blum Joav se ve svém díle zabývá fungováním náhod v životech lidí. Náhody vlastně nejsou jen jakési náhodné shody okolností, ale skvěle propracovaný soukolí okamžiků, na jejichž vzájemném dokonalém načasování působí tým specialistů Tvůrců náhod. Tvůrci náhod ovlivňují život lidí, ale co když Tvůrce náhod bude chtít ovlivnit život jiného Tvůrce náhod? Bude i na něj fungovat dokonale vytvořený plán?
Kniha svým netradičním pojmutím náhod nabízí laskavý náhled na lásku a lidský život.
První půlka knihy mě moc nebavila a nemohla jsem se pořádně začíst, zatímco druhá část už měla spád a četla se s lehkostí. Určitě vede k zamyšlení jestli vše, co se v životě člověku doopravdy děje má přesně naplánovaný scénář a má člověka dovést ke konkrétnímu cíli anebo je to jen hra vyšší moci, která sama neví, co nás v životě čeká a stejně jako my čeká na konečný výsledek.
Obohatila jsem si slovní zásobu o slovo serendipity.


ElInWonderland
10.07.2022 4 z 5

Zajímavá kniha plná myšlenek, které nám šrotují v hlavě, ale neříkáme je nahlas. Ani nevím jak příběh popsat, sbíhá se zde několik časových období, několik postav nás nimi provází a jejich smysl v tomto příběhu zjistíme až na konci. Je to kniha u které se nad některými slovy zapřemýšlíte a zároveň se nemusí líbit všem. Osobně jsem hodně částí textu podtrhovala, až si budu jednou knihou zase listovat, chci narazit na pro mě důležité myšlenky. Určitě bude jednou z mých oblíbených knih v knihovně.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. - 17. června)

04.06.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tvůrci náhody v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených111x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených4x
v Knihotéce87x
v Chystám se číst96x
v Chci si koupit15x

Štítky knihy

milostné romány romantika fantasy

Autorovy knížky

Joav Blum
izraelská, 1978
2018  68%Tvůrci náhody