Trojica přehled

Trojica https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222443/bmid_trojica-222443.jpg 3 183 183

Štyri letecké havárie za jeden deň. Prežili tri deti. Náboženský fanatik v nich vidí zvestovateľov apokalypsy. Čo ak má pravdu? Celý svet šokuje správa, že v priebehu niekoľkých hodín sa na štyroch svetadieloch zrútili štyri lietadlá. Vyšetrovatelia musia čo najrýchlejšie odhaliť príčinu nešťastí, aby predišli panike. Vylúčia teroristický útok aj nepriaznivé poveternostné podmienky. Zdá sa, že katastrofy nespája nič okrem troch detí, ktoré sa našli živé na miestach dopadu. Novinári ich pomenujú Trojica. U detí sa prejavujú poruchy správania, pravdepodobne zapríčinené otrasným zážitkom a neutíchajúcim záujmom médií. Pozornosť verejnosti ešte väčšmi priťahuje fanatický kazateľ. Je skalopevne presvedčený, že deti sú traja zo štyroch zvestovateľov apokalypsy. Jeho znepokojivé vyhlásenia priťahujú húfy záujemcov o vstup do sekty pripravujúcej sa na koniec sveta. Deti z Trojice sa musia skrývať, ale čoraz zvláštnejším správaním zasievajú semienko pochybností o zázračnom prežití aj do duše svojich opatrovateľov.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Three , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trojica. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (61)

Radimka
08.10.2023 1 z 5

(SPOILER) Skoro 500 stran, kde se toho moc neděje. V podstatě knížka mohla pokračovat do nekonečna, protože prvotní zápletku, kdy spadnou v jeden den čtyři letadla a ze tří se zachrání vždy jedno dítě, neustále někdo komentuje. Za chvíli je to dost nuda. Přeskakovala jsem některé komentáře a přemýšlela, jestli dočíst nebo ne. Ale vlastně mě zajímalo, jaký blábol z toho nakonec vyplyne.

marina4088
17.06.2022 4 z 5

Já furt nevím, co si o téhle knize myslet.

Už ze začátku mě hodně chytla - nevím, jestli jsem ji prostě jen četla ve správný čas nebo čím to bylo, ale začátek si mě získal. No s postupujícími stránkami jsem byla akorát čím dál tím více zmatená.

Bavily mě skoro všechny pasáže, až na ty, kde se až moc ukazoval náboženský fanatismus - vím, že to v knize bylo potřeba ukázat, protože sto lidí mělo na danou věc sto pohledů, ale já jakýkoliv fanatismus nemám ráda. :D

Kniha byla psána zvláštní formou. Info jsme dostávaly z chatů, novin, zpovědí či konverzací, což bylo rozhodně fajn zpestření oproti jiným knihám.

Což mě tak nějak dovádí ke konci. Celou dobu se snažíme posbírat střípky informací a tím se snažíme pochopit, co tedy za vším stálo.. a i přes to, že jsem to čekala, bych ponechala konec trochu otevřenější - podle mě by knize neuškodilo, kdyby nás ještě chvíli trápila..

I přes to vše jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, protože to bylo super vybočení ze žánru a z toho, co jsem zvyklá číst normálně.

3,75/5


papajapa
20.11.2021 1 z 5

Do knihy jsem se musela několikrát nutit a premyslela jestli neodlozim. Námět nebyl špatný, ale dal se využít lépe. Divná kniha.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Trojica v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených217x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených10x
v Knihotéce173x
v Chystám se číst108x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech4x