Petrovy mozaiky přehled

Petrovy mozaiky https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215809/mid_petrovy-mozaiky-215809.jpg 4 12 12

Třetí kaple série

< 2. díl >

Román s tajemstvím. Příběh o zrodu milostného vztahu a zároveň napínavé, téměř detektivní pátrání po stopách vášně a smrti. Konec dvacátého století. Žena a muž. Oba přesáhli třicítku, mají své rodiny, odlišné životy a seznámí je náhoda. S objevem těla mrtvé stařeny narazí na záhadnou historii...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Petrovy mozaiky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

ZÓNA
07.10.2023 2 z 5

Román činí mimořádným myšlenky, které umí protknout text natolik, že se stane pro čtenáře neměnnou autoritou.
Takový chce napsat každý spisovatel. Některý dokonce na základě vlastních prožitků. I když si nejsem zcela jistý, zda skutečně pan Cvrček použil vlastní životní příběh. Nebo alespoň část z něho. Postava architekta je této domněnce blízko.
Přesto, a možná právě proto, je román nevyrovnaný a nemá dobrou konstrukci. Vyprávění je poměrně příjemné, ale ve výsledku směřuje pouze k závěrečnému dialogu, z něhož pramení velký potenciál, ovšem již nenaplněný a jen popisující tajemství.
Přičemž u mě v textu vítězila spíše láska, kterou pan spisovatel Cvrček vcelku mistrně rozvíjel. Ale neshledal v ní potřebnou sílu.
Nerad bývám příkrý v hodnocení, ale dobrou literaturu dělá především odvaha a "živočišnost" v příběhu. Zde se chodilo po špičkách, ale nedošlapovalo ve správných momentech a třináctá komnata zůstala pootevřenou, resp. přivřenou.

Ctenar1202
20.07.2019 5 z 5

Co? Opravdu konec? Proc? Proc ma kniha, ktera skoncila s mnoha a mnoha otazniky pouze 161 stran? Mohla bych cist porad a porad...tajemny, zamotany pribeh a tak skvely!!

Nerozumim tomu, proc ma kniha tak nizke hodnoceni. Urcite stoji za precteni.


soukroma
09.05.2019 2 z 5

Nezaujalo. Na to, jak je to krátké, je to neuvěřitelně nezáživné, ne a ne se dostat k jádru věci a někam se vyvinout.
V první půli se vlastně neděje nic, i ty mozaiky a krypta se jen mihnou v hovoru bez nějakého významu. Zato spousta podivného balastu z maloměstského života. V polovině nastává podivný střih do minulosti a Neapole, kde se představuje na obrázku - záhadně záhadný - satanův tabernákul. A druhá půle nás zase vrací do Městečka, .... a protože se pořád nic nedělo, neměla jsem důvod dočíst.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Petrovy mozaiky v seznamech

v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

Karel Cvrček
česká, 1955
2012  64%Třetí kaple
2017  74%Vraždaplán
2015  73%Hadí dcera
2013  72%Petrovy mozaiky