Toto je celá pravda přehled

Toto je celá pravda https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398181/bmid_toto-je-cela-pravda-EEX-398181.jpg 3 57 57

Toto je príbeh štyroch tínedžerov, ktorým sa splní ich najväčší sen Miri miluje knihu „Spodný prúd“, ako by to bol živý človek. Soleil sníva o tom, že sa sama raz stane spisovateľkou. Keď sa skamaráti s Fatimou, neverí vlastným očiam a ušiam. A keď sa k nim pridá aj Jonah, už na svete nie je nič, čo by si priala viac. Penny je viac než len materialistická party girl, za ktorú ju považuje celá škola. Fatime sa zdôverí so všetkými tajomstvami, aby dokázala pravý opak! Kto z nich však pred ostatnými skrýva najviac? A keď sa nová kniha Fatimy Ro šplhá na vrchol rebríčkov predajnosti, kto bude platiť za prešľapy všetkých? Miri, Soleil, Peny a Jonah sa stretnú so svojou najobľúbenejšou spisovateľkou a stanú sa z nich nerozluční priatelia. Teda aspoň do chvíle, než sa ich najtajnejšie tajomstvá a sny zjavia v najnovšom románe Fatimy Ro. A to má katastrofálne následky!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

All of This Is True , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Toto je celá pravda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Tess_BooksNerd
11.04.2024 3 z 5

Tato kniha není pro každého. Já sama jsem očekávala úplně něco jiného. Vlastně bych to asi ani nenazývala knihou. Spíš zpověď? Příběh je sepsaný z různých pohledů hlavních postav a ukázek z knihy, která se těch postav týká. Slavná spisovatelka sepsala román o svých kamarádech. Vlastně jen změnila jména, ale vše co se dělo, bylo skutečné. Hlavní postavou jejího příběhu byl Kluk, který utíkal před minulosti. Na bývalé škole byl iniciátorem sexuálního napadení, odbyl si 9 měsíců v pasťáku a poté přešel na jinou školu. To ovšem svým kamarádkám neřekl. A když si později se Soleil začal něco víc, jen jí řekl název školy. Všechny si mysleli, že to on byl tou obětí. Až později pravda vyšla najevo. Spisovatelka to celé vzala, dala tomu život románu a dokončila příběh tak, že z toho ten "násilník" vyšel šťastně. A právě kvůli té knize toho kluka napadli a skončil v kómatu. Celá parta se rozdělila na dva tábory. V jednom byla Miri, která tvrdě stála za Fatimou (spisovatelkou) a obhajovala ji. V druhém byla Soleil a Penny, které bránily svého kamaráda, i když měl zlou minulost.
Co mě na příběhu doslova vytáčí? Otevřený konec!! Jak to sakra s Jonahem dopadlo? Umřel? Probral se z kómatu? Zůstal v něm dalších X let? To se asi nedozvíme. A to je to, proč dávám knize jen 3 hvězdy. Je to, jako by spisovatel měl myšlenku, u které ale neví, jak ji dokončit a tak se na to vykašle. Chápu, kdyby to celé mělo pokračování. Ale nemá..
Knihu každopádně doporučuji. Není to úplně pro každého ale věřím, že si své čtenáře najde.

Boogi
25.06.2023 1 z 5

Tohle byla jedna z nejhorších knihy, co jsem kdy četla. Dala jsem jí šanci tři dny a pak to s ní naprosto vzdala. Ze začátku jsem si říkala: "vypadá to zajímavě, ještě jednu šanci tomu dám", ale prostě to nešlo. Po přečtení jediné stránky se mi zavíraly oči a i když jsem se dostala asi do třetiny, měla jsem pocit, že to dál už prostě nejde. Jsem ráda, že jsem ji měla jenom z knihovny a že jsem si ji nekoupila, jak jsem měla předtím v plánu.


E.T.007
20.10.2022 1 z 5

Ak mám byť úprimná, nestálo to za ten čas, ktorý som tejto knihe venovala. Príbeh nie je nič moc - očakávania som mala pomerne dosť veľké - a som z neho sklamaná. Miestami to bolo hrozne nudné, miestami zas trápne. Nebavilo ma to. Ešteže som ju mala len požičanú z knižnice. Chvalabohu.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (6. týden)

03.02.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Toto je celá pravda v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených68x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených1x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst58x
v Chci si koupit30x

Autorovy knížky

2019  61%Tohle všechno je pravda