Toto je celá pravda

Toto je celá pravda https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398181/bmid_toto-je-cela-pravda-EEX-398181.jpg 3 56 19

Toto je príbeh štyroch tínedžerov, ktorým sa splní ich najväčší sen Miri miluje knihu „Spodný prúd“, ako by to bol živý človek. Soleil sníva o tom, že sa sama raz stane spisovateľkou. Keď sa skamaráti s Fatimou, neverí vlastným očiam a ušiam. A keď sa k nim pridá aj Jonah, už na svete nie je nič, čo by si priala viac. Penny je viac než len materialistická party girl, za ktorú ju považuje celá škola. Fatime sa zdôverí so všetkými tajomstvami, aby dokázala pravý opak! Kto z nich však pred ostatnými skrýva najviac? A keď sa nová kniha Fatimy Ro šplhá na vrchol rebríčkov predajnosti, kto bude platiť za prešľapy všetkých? Miri, Soleil, Peny a Jonah sa stretnú so svojou najobľúbenejšou spisovateľkou a stanú sa z nich nerozluční priatelia. Teda aspoň do chvíle, než sa ich najtajnejšie tajomstvá a sny zjavia v najnovšom románe Fatimy Ro. A to má katastrofálne následky!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

All of This Is True , 2018


více info...

Přidat komentář

Tess_BooksNerd
11.04.2024 3 z 5

Tato kniha není pro každého. Já sama jsem očekávala úplně něco jiného. Vlastně bych to asi ani nenazývala knihou. Spíš zpověď? Příběh je sepsaný z různých pohledů hlavních postav a ukázek z knihy, která se těch postav týká. Slavná spisovatelka sepsala román o svých kamarádech. Vlastně jen změnila jména, ale vše co se dělo, bylo skutečné. Hlavní postavou jejího příběhu byl Kluk, který utíkal před minulosti. Na bývalé škole byl iniciátorem sexuálního napadení, odbyl si 9 měsíců v pasťáku a poté přešel na jinou školu. To ovšem svým kamarádkám neřekl. A když si později se Soleil začal něco víc, jen jí řekl název školy. Všechny si mysleli, že to on byl tou obětí. Až později pravda vyšla najevo. Spisovatelka to celé vzala, dala tomu život románu a dokončila příběh tak, že z toho ten "násilník" vyšel šťastně. A právě kvůli té knize toho kluka napadli a skončil v kómatu. Celá parta se rozdělila na dva tábory. V jednom byla Miri, která tvrdě stála za Fatimou (spisovatelkou) a obhajovala ji. V druhém byla Soleil a Penny, které bránily svého kamaráda, i když měl zlou minulost.
Co mě na příběhu doslova vytáčí? Otevřený konec!! Jak to sakra s Jonahem dopadlo? Umřel? Probral se z kómatu? Zůstal v něm dalších X let? To se asi nedozvíme. A to je to, proč dávám knize jen 3 hvězdy. Je to, jako by spisovatel měl myšlenku, u které ale neví, jak ji dokončit a tak se na to vykašle. Chápu, kdyby to celé mělo pokračování. Ale nemá..
Knihu každopádně doporučuji. Není to úplně pro každého ale věřím, že si své čtenáře najde.

Boogi
25.06.2023 1 z 5

Tohle byla jedna z nejhorších knihy, co jsem kdy četla. Dala jsem jí šanci tři dny a pak to s ní naprosto vzdala. Ze začátku jsem si říkala: "vypadá to zajímavě, ještě jednu šanci tomu dám", ale prostě to nešlo. Po přečtení jediné stránky se mi zavíraly oči a i když jsem se dostala asi do třetiny, měla jsem pocit, že to dál už prostě nejde. Jsem ráda, že jsem ji měla jenom z knihovny a že jsem si ji nekoupila, jak jsem měla předtím v plánu.


E.T.007
20.10.2022 1 z 5

Ak mám byť úprimná, nestálo to za ten čas, ktorý som tejto knihe venovala. Príbeh nie je nič moc - očakávania som mala pomerne dosť veľké - a som z neho sklamaná. Miestami to bolo hrozne nudné, miestami zas trápne. Nebavilo ma to. Ešteže som ju mala len požičanú z knižnice. Chvalabohu.

Maara320
27.07.2020 2 z 5

Tuto knihu jsem četl díky knižní štafetě. Těšil jsem se na ní. Krásný přebal, název....a to je tak vše.
Kniha mě moc nezaujala, nebavila. Není to prostě můj šálek kávy.

Aprilek
24.05.2020 3 z 5

Moc se mi do knihy nechtělo a očekávání o hodně nepředčila

Monni
19.03.2020

Tuhle knihu ponechám bez hodnocení, protože opravdu nevím jak ji hodnotit. Hlavní postavy by mojly mít vzhledem k věku opravdu více rozmu na to, aby poznali, že spisovatelka je doopravdy divná. Co se tyče stylu psaní, tak tam jsem u slova nevím. Celkově bych knihu označila slovem zvláštní a rozhodně jsem rádá, že sem ji měla jen půjčenou z knihovny a nekoupila jsem si ji domů, jak jsem měla původně v úmyslu. Opravdu by mi bylo líto peněz. Ještě musím podotknot, že z chyb, které jsou v knihe jsem opravdu rostla...tohle se vážně nepovedlo

Suziella
29.12.2019 2 z 5

Obálka úžasná, ale to je tak jediné. Kniha mě vůbec nebavila. Vadil mi styl psaní, zápisy, rozhovory.. a teda ta korektura, ta se nepovedla.

Alethea_k
03.12.2019 4 z 5

Určitě musím vyzdvihnout formu, jakou byl příběh podáván. Poměrně neobvyklé, neotřelé, celou dobu zjišťujeme pravdu. Není to kdovíjaká literatura, ale pokud někdo nemá čas číst a chce něco zkusit po delší době, vřele doporučuji. Nemohla jsem se po dlouhé době odtrhnout od knihy a četla jsem celý víkend, dokud jsem nezjistila, jak to dopadlo. Na plný počet hvězd to rozhodně není, ale jako odpočinková četba proč ne. :)
Ještě nikdy se mi nestalo, abych do poloviny knihy nenáviděla všechny postavy včetně autorek. To se jen tak nevidí :D
Mrzí mě ale, že jsem hlavní "překvápko", které časem zjistí holky v knize, odhadla hned při první příležitosti. To mně nejspíš četbu maličko zkazilo. Holt mi není 13, abych byla z toho "zvratu" odvařená. Ale zpracováno pro mladší skvěle :)

Blahona
25.09.2019 3 z 5

Líbila se mi zajímavá forma knihy. Určitě stojí za přečtení.

Domiiiniika
08.09.2019 odpad!

Otras.Mna tato kniha vobec nenadchla.Sama sebe sa čudujem ze som ju vobec Dočítala do konca.

LilianaFalcon
07.09.2019 2 z 5

Čtviě napsané, ale asi už jsem na tenhle druh puberťáckých obviňovaček a záhad stará.

warca
01.08.2019 2 z 5

Obálka je bomba, ale kniha mě jinak obsahem nezaujala.

Veruu95
01.08.2019 2 z 5

Kniha mě moc nebavila, děj mi přišel dost plochý a neustálé skákání mezi rozhovory mi také moc nesedlo. Četla jsem dál jen proto, abych věděla, jak to skončí a je teda pravda, že jsem to celé tak nějak tušila...
Podle anotace jsem se na knihu těšila, nelituji času, který jsem nad ní strávila, ale určitě se k ní už nevrátím.

Beky
23.06.2019 3 z 5

Vcelku milá "jednohubka". :-)
Má to spád, mírné napětí ...
Zajímavý styl psaní celého příběhu jen umocňuje celkový dojem toho všeho. :-)
Pro teenagery ideální čtení :-))).

EvikU.
18.04.2019 3 z 5

Buď je to tím, že nejsem cílová skupina pro kterou to bylo napsaný. Četla se poměrně rychle, protože místy je to psaný formou mailů a sms. Ale jinak střed.

Katte192
04.04.2019 4 z 5

Velmi zajímavý způsob jak napsat knihu. Četlo se to prakticky samo. Hodně překvapivě se mi ani nepletla jména postav! A že jich tam bylo! Naštěstí to bylo udělané tak že "si knižní verze byly podobné" :) konec mě malinko, jako tak malinko zklamal protože jsem čekala "víc" škoda toho poděkování, to mohlo být víc vyladěné SPOJLER AHEAD!!! (Mohla nám ho říct samotná Fatima Ro a taky prozradit kam zmizela a proč tu knihu teda napsala... Jako vážně vážně proč ji napsala...) Hodili se jí tedy? Vážně je měla ráda? Nebo potřebovala další příběh? A autory jeden nikdy neví, že?

SknihouVrukách
21.03.2019 4 z 5

Kniha ma zaujala svojou obálkou a oriezkou. Keď som ju začala čítať upútal ma originálny dej, ktorý často v YA nenájdete. Kniha sa zameriava na psychológiou postáv a je písaná formou SMS, mailov a rozhovorov. Vďaka štýlu písania sa kniha rýchlo čítala. Je super, že v knihe je ponaučenie, že mať idola môže byť nebezpečné. Škoda, že dej nebol veľmi akčný a občas mi prišlo, že stojí na jednom mieste. Chýbal mi aj väčší popis postáv.

TerísekTerka
16.03.2019 5 z 5

Úžasná kniha! Skvěle napsaná, velice originálně podaná a neuvěřitelně čtivá. Navíc můžete soucítit nejenom s jednou postavou a vybrat si "stranu", na které stojíte. Až dokonce si nejste jistí, jak to vlastně je a co všechno je ve skutečnosti pravda... 5/5 hvězdiček, nemůžu se dočkat, až si to přečtu znova :D

Ivuska.09
07.03.2019

Vizuálně je kniha opravdu velmi zdařilá - narážím samozřejmě na vzkazy na ořízce. Ačkoli má kniha dost stran, čte se lehce. Celkově vůbec není tak rozsáhlá, jak to na první pohled vypadá - díky formě rozhovorů, článků a ukázek. Myslím, že náctiletí čtenáři budou nadšeni i samotným obsahem. Chválím zejména rozuzlení: dlouho nevíte, co máte čekat. Kdo je ten hodný a kdo zlý? A pak bum - tohle čekat nebudete. Pro teenagery ideální.

Autorovy knížky

2019  60%Tohle všechno je pravda

Kniha Toto je celá pravda je v

Právě čtených2x
Přečtených68x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce26x
Chystám se číst58x
Chci si koupit30x