Tiny Pretty Things přehled

Tiny Pretty Things https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475089/mid_tiny-pretty-things-hdM-475089.jpeg 4 98 98

Tiny Pretty Things série

1. díl >

Je možné zajít příliš daleko? Na jedné z nejprestižnějších baletních škol na Manhattanu skrývají dokonalé, krásné baletky nepěkná tajemství a ohavné lži. Na privilegované Bette by nikdo nenašel jedinou chybu je jako baletka z hrací skříňky. Ale život ve stínu sestry, která je jednou z největších hvězd baletního světa, v ní probouzí temnou stránku. Perfekcionistka June má už po krk toho být věčnou náhradnicí. Tenhle školní rok se spokojí jen s tím nejlepším i kdyby to znamenalo, že bude muset sáhnout po nějakých ne zcela dokonalých prostředcích, aby toho dosáhla. A nová studentka Gigi zatím předčila všechny tanečnice z konzervatoře, ale samotný tanec by ji mohl zabít. Soutěživost je s každým blížícím se představením silnější a z nevinných naschválů se stává něco čím dál tím temnějšího, takže je jen otázkou času, kdy se jedna z mnoha jisker vznítí a popálí se i ty nejlepší.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Slovart (ČR)
Originální název:

Tiny Pretty Things , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tiny Pretty Things. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

Nelasp
07.03.2024 5 z 5

Tak na to, že už nějakou dobu asi nejsem úplně cílovou skupinou této knihy, jsem si ji docela užila, chystám se hned na další díl. Četlo se to dobře.... Je to prvoplánové? Ano. Je tam milion klišé?? Ano. Baví mě to? Sakra ano. Přesně takhle si člověk představuje baletní prostředí, celkově mi připadá, že tanec tuhle chorobnou soutěživost nějak podporuje v momentě kdy z něj přestane být zábava a stane se z něj vášeň. Takže já jdu s klidným svědomím pokračovat v baletní Gossip girl a doufám, že i pokračování bude stejně plný klišé a prvoplánovosti...

kata3529
10.11.2023 4 z 5

Prestižní baletní škola, která dává příležitost, a to jak dívkám tak chlapcům, aby si splnili jejich sen. Jenže, vše není tak, jak se na první pohled zdá. V téhle brandži totiž není možné nikomu zcela úplně věřit, což je ale složité, neboť nikdo nechce být sám.

Příběh je vyprávěn z pohledu tří dívek – Gigy, Betty a June, které jsou si navzájem rivalkami, jelikož jen jedna může být tou nejlepší, nikoli všechny. Betty je zvyklá, že je hvězdou, June je zvyklá na pozici náhradnice a Gigy na školu teprve nově nastoupila, takže úplně neví, co má čekat. Postupem času však Gigy zjistí, jak já je pravá tvář Betty, avšak u June, která je současně její spolubydlící, a které se Gigy snaží pomáhat, nikoli. Co se týče pánského osazenstva, jedná se zejména o Aleca, Willa a Henriho. Alec chodil s Betty, a to do té doby, než ho zaujala Gigy, se kterou byl nejšťastnější v životě. Will je gay, a současně taky Alecovo nejlepší kamarád, avšak bohužel pro něj je do něj zamilovaný. No a Henri je nový kluk z Francie, který příběh svým postavením taky poměrně ovlivní. Samozřejmě, že vše není jen o studentech, ale také o jejich učitelích, vychovatelích nebo rodičích.

Dokáže Gigy úspěšně přežít na této škole, kde kromě baletu dochází k různorodým intrikám, šikaně a podobným věcem? Pochopí Alec, kdo je skutečná Betty, kterou nejspíš během dřívějšího života plně nepoznal? A jaká jsou vlastně pravidla této školy?

Příběh mě ze začátku štval, následně iritoval. Kniha bude mít určitě nějaké své nadšence, avšak mě přijde opravdu hloupé, aby kniha, která má být o baletu, byla přehlcena tématem intrik a záškodností, protože opravdu nechápu, co zrovna tohle má dát mladým čtenářkám do života? Že jde všechno řešit jen tím špatným způsobem? Tak to snad ne!

Abych ale této knize jen nekřivdila, musím říci, že je skvělé zapojení tématu LGBT a vlastně i šikany, jelikož to jsou témata, o kterých se stále mluví velmi málo, která by měla mít ve společnosti mnohem větší váhu.


Kaila146
01.09.2023 4 z 5

Super intriky.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (44. týden)

25.10.2020


10. ročník KNIHOMÁNIE startuje ve středu!

19.10.2020


Knižní novinky (43. týden)

18.10.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tiny Pretty Things v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených113x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených6x
v Knihotéce156x
v Chystám se číst110x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech4x