The Arsonist přehled

The Arsonist https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447523/bmid_the-arsonist-fWZ-447523.png 4 159 159

Tato kniha byla vydána českým nakladatelstvím Twisted Spoon Press, které sídlí v Praze a vydává díla českých a slovanských autorů v anglickém jazyce. Oficiální anotace nakladatelství: Egon Hostovský (1908—1973) was one of the most distinctive and prolific figures in Czech prose. The Arsonist, published in 1935 and awarded Czechoslovakia's State Prize for Literature in 1936, explores the world of youth against the backdrop of an eastern Bohemian bordertown being menaced by fire. The elusive nature of the arsonist and the frustration of the town's residents in identifying him, as the reality of what threatens them is encoded in wind, smoke, and clouds, reveal the emptiness and inflexibility of their lives. For it is the intangible and unknown that is the real source of their terror. And fire transforms and reshapes all that come in contact with it. This is the first English translation.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize The Arsonist. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

J.F.
08.04.2024 4 z 5

Čteno už dávno, snad si to pamatuju správně: příběh, v němž se něco zatajuje, aby se o někom uchoval dobrý obraz - a v důsledku toho se všechno kazí, až nastane téměř kafkovská nemožnost komunikace. Krásná čeština.

nevermore3
17.11.2022 4 z 5

Docela propracovaný psychologický román. Občas se člověk i uchechtne nějakým reáliím. Zapadlé městečko, plné šedi, nudy a předválečných předsudků je načechráno rudým kohoutem. Nad ním letí největší oblak Odcizení.


druzickaster
02.09.2019 5 z 5

Do třetice pan Hostovský a dotřetice prima čtení. Krásná atmosféra malého města. Jeden vidí do talíře druhému. Šuškanda, hlavně aby nebyla o mě... Výborně popsaná psychologie rodiny hostinského Simona. Napětí, nevyjasněné vztahy rodičů a dětí a nakonec do toho všeho požáry. Deketivní zápletka je spíše okrajová a přesto je čtenář překvapen rozuzlením a nakonec může spíš tušit, než vědět.
Knihu můžu jen doporučit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1936 - Státní cena za literaturu


Kniha The Arsonist v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených301x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených10x
v Knihotéce60x
v Chystám se číst52x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech3x