Hněv přehled

Hněv https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291115/bmid_hnev-eiN-291115.jpg 4 90 90

Teodor Szacki série

< 3. díl

Závěrečný díl trilogie s prokurátorem Szackým. Prokurátoři ani policisté nemají příliš v oblibě případy domácího násilí. Upřednostňují „opravdové“ zločiny, jako je vražda nebo krádež, kde je všechno od začátku jasné a jediným úkolem je zjistit, kdo čin spáchal. Nemají rádi, když u soudu stojí slovo proti slovu. Nemají rádi, když oběti své výpovědi ze dne na den odvolávají. Takovými případy opovrhují. A prokurátor Teodor Szacki se v tomto ohledu od svých kolegů nijak neliší. Szacki žije už třetím rokem v Olštýně na severu Polska. Jednoho dne ho pošlou do bývalého protileteckého krytu, kde byla během silničních prací nalezena lidská kostra. Stejně jako všichni i on je přesvědčen, že se jedná o ostatky olštýnského Němce z dob války. Nenechá je však pohřbít a předá je místní lékařské fakultě ke studijním účelům. Tím považuje celou věc za ukončenou, ovšem netuší, že ve skutečnosti to je začátek nejsložitějšího případu v jeho kariéře. Případu, do kterého se zaplete natolik, že úplně ztratí profesní odstup a bude nucen dělat nevratná rozhodnutí. ----- Hněv je nejlepší Miłoszewského román: nejinteligentnější a nejlépe napsaný. - Newsweek Román Hněv potvrzuje výjimečnou literární zdatnost Zygmunta Miłoszewského […] a také to, co už dávno víme — že jeho největší síla spočívá ve vypravěčském talentu. Je typem autora, který se „vyučil“ u Raymonda Chandlera. - Wyborcza.pl... celý text

Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Gniew , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hněv. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

Gracian1964
29.01.2022 4 z 5

Posledný diel trilógie o odmeranom prokurátorovi mám za sebou. Páčilo sa mi to, všetko v poriadku, vedel som už, že toto je rozlúčka s hlavným hrdinom, takže som to neprežíval nijak tragicky. Poslednú hviezdičku som ubral kvôli koncu, ten som totiž vôbec nepochopil, myslím konkrétne poslednú scénu. Čo to malo znamenať, nerozumiem, buď som úplný hlupák, alebo nepozorný čitateľ? Fakt neviem. Päť kľúčov od áut z požičovne Hertz? Podľa ostatných komentárov nie som jediný, koho koniec zmiatol, hm... Ostáva mi prečítať si od autora ešte jednu knihu, aby som ho mal kompletného, tou je tuším Nezaplatitelný.

RyxiraAmyGinger
09.07.2021 4 z 5

SPOILER!! No, za začátku to byla parádní jízda, ale konec už mi přišel dost překombinovaný. Chápu, že autor chtěl dát Teovi ťafku tak velkou, aby s ním už nikdy nic nemusel vymýšlet, ale skoro si říkám, že by bylo lepší, kdyby ho prostě nechal umřít, než to takhle zamotat. Paradoxní je, že hlavní podezřelí, jakkoli nepravděpodobní, se mi začali rýsovat poměrně rychle, a to se nepovažuji za úplně důvtipnou čtenářku detektivek. No... můj pocit z knihy by se asi dal popsat jako lehká až střední rozmrzelost. Na druhou stranu Zygmunt Miłoszewski píše perfektně, takže od jeho dalších knih (s Teem mi chybí ještě ta prostřední) mě Hněv nějak neodradil. I když mě teda štve to neustálé nadávání na všechno polské a není mi to sympatické, zvlášť od Poláka.


kaffa
10.01.2021 4 z 5

sem naštvaná.... naštvaná za ten konec.... to někdo neumí napsat konec nějak srozumitelně a ne jen v náznacích, když se jedná o konec celé trilogie? nebo sem tak tupá? domýšlím si konec správně?
sem naštvaná, za to, co teo vyved....
sem naštvaná, protože už se s ním nesetkáme, prázné místo v literárním srdci.... takhle to přeci nemělo skončit.... nechápu to, všechno předcházející bylo tak skvělé.... asi mám na to všechno pořádný hněv....

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hněv v seznamech

v Přečtených115x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených4x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

2014  85%Zrnko pravdy
2011  77%Zapletení
2015  78%Nezaplatitelný
2016  71%Domofón
2016  85%Hněv