Temná aréna přehled

Temná aréna https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63856/bmid_temna-arena-tiZ-63856.jpg 4 195 195

Tento první román světoznámého prozaika se odehrává v poválečném Německu. Je to období norimberského procesu a okupačních zón, ale i doba nových možností pro poctivé i podnikavce bez skrupulí. Americký voják Walter Mosca se obohacuje obchodem na černém trhu. Válka udělala z tohoto 23letého mladíka drsného muže spoléhajícího jen na vlastní sílu. Jediným, na kom lpí, je něžná milující Hella, s níž má syna; když ji však tragicky ztrácí, nezadrží ho už nic na cestě násilí, na kterou se dal... Německá kritika označila Temnou arénu za nejlepší americký román o životě v poválečném Německu. Puzo v něm vykreslil události moderní historie i osudy hrdinů přesvědčivě a realisticky. Přeložil František Jungwirth.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Dark Arena , 1955


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temná aréna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

Shindo
30.01.2024 4 z 5

Drsný román s ťaživou atmosférou povojnového Nemecka, kde sú role presne definované, cigarety sú univerzálnym platidlom a úcta k porazenému nepriateľovi je len naoko.

Aj napriek tomu, že sa jedná o Puzovu prvotinu dávno pred Krstným otcom a vojnové romány nemusím, sa tento čítal naozaj dobre. Po dočítaní vo mne však doznieval pocit trpkosti a beznádeje.

iceVS
27.09.2023 4 z 5

No... velmi chlapské... bylo tam samozřejmě hodně vznosných idejí, morálky, cti, touze po životě, ale asi mě to nijak moc nezasáhlo. A taky jsem se dost nudila, Kmotr to prostě není.
Ale ta rodinná hádka na začátku knihy, tak ta byla skvělá, to jsem se hodně bavila :-)


jana14
29.03.2022 5 z 5

Velmi dobré vylíčení situace v poválečněm Německu. Líbí se mi, že autor vůbec neidealizuje americké vojáky v okupační armádě. Chybí zde vlastně jednoznačně kladný hrdina. Temná doba, temno v lidech, smutný milostný příběh...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Temná aréna v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených270x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených6x
v Knihotéce195x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech4x