Severní Taria přehled

Severní Taria https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196104/severni-taria-196104.jpg 5 7 7

Taria série

< 3. díl >

Anotace: Zamysleli jste se někdy nad tím, proč vycházejí moduly k Dračímu doupěti? Může být Pánovi jeskyně vůbec k něčemu dobré čtení takových vymyšlených světů? A pokud ano, tak k čemu? Odpověď na tyto otázky vám dá nový modul ke knížectví Taria, který držíte v rukou. Najdete v něm (kromě úvodní povídky) šest hlavních kapitol (např. Historie, poloha a pozoruhodná místa; Hospodářství; magie a náboženství apod.) a za každou z nich je pečlivě připravené dobrodružství. Nejen že budete mít celé hodiny co hrát. Navíc si ještě na těchto šesti vzorových dobrodružstvích ukážeme, jak lze čerpat inspiraci k podobným příběhům přímo z popisů severní Tarie. Každá jeskyně totiž tématicky navazuje na předchozí kapitolu. A vy tak uvidíte, jak může z popisu napjatých vztahů mezi elfy a lidmi vzniknout detektivní zápletka, v níž postavy balancují na hranici mezi odhalením vraha a vyhnanstvím, nebo jak vás mocenské boje tarijské šlechty přivedou k námětu na dobrodružství, v němž jde o osud celého jednoho říčního léna a v němž nikdo neví, na čí straně vlastně stojí jeho spolubojovníci. Láká vás představa, přečíst si pár stránek a mít nápady hned na několik dobrodružství? Tak právě pro vás otevírá Severní Taria své brány. Vítejte v krajině bělostných horských štítů a zamrzlých jezer, v kraji, nad nímž se ještě před sto lety rozléhal řev posledních draků.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Severní Taria. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

J.P.S.
19.09.2020 5 z 5

V době svého vydání pro mě téměř revoluční příručka ke klasickému Dračímu doupěti. Pět našlapaných dobrodružství, z nichž většinu jsme v dobách středoškolských let skutečně odehráli. Kromě samotných příběhů jsou připojeny i kapitoly s inspirativním popisem kraje s atmosférou severní Evropy.

Shmajdalf
05.08.2020 5 z 5

Celý modul k Tarii posunul naše dobrodružství i mé chápání knih úplně do jiné dimenze. Určitě doporučuji každému PJ, spisovateli i knihomolovi.


Ricardus
12.12.2018 5 z 5

Na ZŠ, SŠ i VŠ - vynikající kniha s dobrodružstvími pro DrD 1.6. :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Severní Taria v seznamech

v Přečtených11x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce5x
v Chci si koupit3x