Taria - Záhvozdí

Taria - Záhvozdí https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196103/taria-zahvozdi-rl6-196103.jpg 4 8 3

Taria série

< 2. díl >

Modul pro hru na hrdiny Dračí doupě tě zavede do Záhvozdí – severní části Tarijského knížectví, kde na troskách šamanských kultů vyrostla hrdá města o obchodní přístavy, kde v rozsáhlých lesích druidové spřádají pomstu na knížeti za krvavé potlačení svého povstání a kde půdu tepají kopyta černých severských koní. Najdeš zde podrobně propracovanou místní historii, politiku a náboženství, popis města Drogadu a sedm připravených dobrodružství pro postavy nižších úrovní, které je provedou novým světem. Pro zápletky mnoha dalších jeskyní zde pak jistě objevíš náměty. (z textu na zadní straně obálky)... celý text

Přidat komentář

J.P.S.
19.09.2020 4 z 5

Počínaje tímto dílem převzal tvorbu jiný autorský tým a vtiskl sérii úplně jiný styl. Toto je výborná příručka šesti dobrodružství použitelných pro jakoukoliv vyprávěcí RPG, nikoliv jen pro Dračí doupě, k němuž bylo vydáno. Oproti dalším dvěma dílům zde však ještě není příliš propracovaná návaznost na okolní svět, spíše jde o odehrané příběhy "napasované" na svět dříve vytvořený jiným autorem (příběhy jsou umístěny na "barbarský sever" a "koňské pláně", ale ve skutečnosti jsou z prostředí "klasických lidských vesnic" ).

Ricardus
12.12.2018 5 z 5

Na ZŠ, SŠ i VŠ - vynikající kniha s dobrodružstvími pro DrD 1.6. :)


Čtec
13.06.2014 5 z 5

Jedná se o vynikající gamebook pro Dračí doupě. Máme většinu dobrodružství ze Záhvozdí odehranou, a to s kladnou odezvou od hráčů. Velkým plusem je, že jednotlivá dobrodružství fungují především jako samostatné příběhy, takže je můžete odehrát v jakémkoliv světě, nejenom v Tarii. Právě důraz na příběh je pro Záhvozdí (i další od Karla Černína) typický, což hodnotím jako jednoznačné plus.