Proti všem přehled

Proti všem https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386964/bmid_proti-vsem-luy-386964.jpg 4 73 73

Amber je na útěku. Spolu s Cobaltem opouští supertajnou dračí organizaci Talon a vydává se do neznáma. Stále přitom nepřestává myslet na Garretta – člověka, který jí zachránil život, i když si tím podepsal rozsudek vlastní smrti! Jenže vydat se pro něj přímo do základny Řádu svatého Jiří, vojenského seskupení, které si vytýčilo za cíl vyvraždění draků, je možná trochu velké sousto i pro odvážnou a trénovanou Ember...... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Rogue , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proti všem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Arkagas
01.11.2020 5 z 5

(SPOILER) 2.díl fantasy young adult série Talon - a v ČR bohužel i nejspíš poslední, navazuje přesně v místech, kde skončil díl 1. Dračice Ember společně s Cobaltem utíkají před Talonem jen díky tomu, že ji voják sv.Jiří Gereth nedokázal zastřelit. Ten se díky tomu dostává zpět do ústředí, kde je odsouzen k trestu smrti za velezradu řádu a za projevení citů k největšímu nepříteli.
Ember je ale odhodlaná jej zachránit a tak se také stane. Společně s Rileym (Cobaltem) zachraňují Geretha přímo z ústředí a jejich společný příběh se rozbíhá. Je nutné se schovat, protože po nich jdou nyní nejen síly Talonu, ale i řádu sv.Jiří a Ember se snaží do ústředí Talonu dostat za každou cenu její vlastní bratr Dante.
Ember se navíc ocitá mezi láskou dvou mužů - jednoho bývalého vojáka, který vraždil její vlastní rasu jako na běžícím pásu a jednoho draka, ke kterému cítí silnou náklonost.

Tohle pokračování je za mě ještě lepší než 1. díl, který byl spíš představením organizace Talon a řádu sv.Jiří, popisem jejich fungování atd. První díl je samozřejmě stěžejní v tom, abychom pochopili, že draci, kteří se mění do lidské podoby stále existují a jejich boj o přežití není jen tak.
Druhý díl je ale nabitý akcí a jako bonus je zde popsána historie Railyho (Cobalta) před 12 lety, kdy z Talonu utekl a rozhodl se zachraňovat mladé draky uprchlíky.
Miluju dračí svět v jakékoliv podobě a Talon je můj oblíbenec :)

Ashi
07.09.2020 5 z 5

Tento díl byl akčnější než první. Sice začátek příběhu byl předvídatelný, ale pokračování bylo už neočekávatelnější. Zjisťovala jsem děj dalších dílů v angličtině a bohužel se příběh hodně zamotává.


Majka1979
07.06.2020 5 z 5

Podľa mňa bol tento diel ešte lepší ako ten prvý, nevedela som sa od knihy odtrhnúť, perfektné to bolo, som rada, že som sa ku knihám dostala :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

65 knižních novinek (23.10. - 5.11.)

23.10.2017


Citáty z knihy (1)

Dokonalý voják, neschopný čelit vlastní smrti, zešílel ve věku sedmnácti let.


Kniha Proti všem v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených115x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených11x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst85x
v Chci si koupit48x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

draci

Autorovy další knížky

Julie Kagawa
americká, 1982
2012  82%Železný král
2015  80%Zkouška věrnosti
2012  86%Železná dcera
2017  84%Proti všem