Tajný závod přehled

Tajný závod https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162949/bmid_tajny-zavod-4gM-162949.jpg 5 130 130

Otevřený pohled do světa profesionální cyklistiky, dopingu, který tento sport provází, a cyklistické ikony Lance Armstronga. Strhující kniha vznikla na základě rozhovorů bestsellerového autora Daniela Coeleho s bývalým olympijským vítězem Tylerem Hamiltonem a prolamuje desetiletí mlčenlivost kolem záludných metod a intrik, nekompetentních doktorech, šéfů týmů neštítících se ničeho a zoufale ambiciózních závodníků. Překvapivým aktuálním vyvrcholením příběhu je doznání Lance Armstronga z užívání zakázaných látek.... celý text

Literatura naučná Sport
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Secret Race , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajný závod. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

Milonak
19.01.2024 4 z 5

Zajímavý pohled do světa profesionální cyklistiky, který detailně a "v plné nahotě" ukazuje, jak to tehdy všechno fungovalo a že bez dopingu neměl nikdo šanci uspět. Hamilton zde velice podrobně popisuje, jakým způsobem bylo možné vyjít neposkvrněný z dopingových kontrol, což je kombinace mnoha faktorů, včetně cyklistické federace UCI, která některé dopingové průšvihy dokonce kryla. Armstrong je podvodník první třídy a stejně tak je i bezcharakterní prase. Zajímavá kniha, nicméně právě to velice detailní popisování všeho možného mě už časem začínalo trochu nudit. Hamilton z této knihy pro mě vyšel jako celkem nesympatický chlap, který zaslouží uznání jen za svoji až nenormální pracovní morálku, vůli a také za to, že se rozhodl mluvit, i když spíš jen kvůli sobě samému a snaze "si ulevit". Jinak na mě částečně působil - zejména ve vztahu k Armstrongovi - jako strašpytel. No kniha mně ukázala jediné - že vrcholový sport není normální záležitost a speciálně cyklistika v těch dobách byla jednoznačně těžce "špinavým" sportem ať už z pohledu užívání dopingu, tak z pohledu chování a charakterů mnoha závodníků.

Luigi1
27.10.2023 5 z 5

Když jsem tuto knuhu přečetl tak se dívám na sport jinýma očima


kyssling
28.09.2021 4 z 5

Skvělý pohled do světa profi cyklistiky, naprosto chápu, že v tom jeli všichni (tedy až na ty výjimky, co tvrdí, že nikdy nedopovali ...), aby drželi podobnou výkonnost. Slovy všichni myslím i novináře, komentátory a sponzory ... Děsivé je, že si nedělám iluze o ostatních sportech ... (fotbal, atletika atd).
Na závěr nedělal bych z Hamiltona anděla, sám píše jak se díval divně na tehdy odhalené podvodníky, nevšiml jsem si, že by se zastal třeba toho Bassonse (str. 93) atd ... K tématu přidám odkaz na rozhovor s českým cyklistou :
https://ceskapozice.lidovky.cz/tema/exkluzivni-vypoved-byvaleho-profesionalniho-cyklisty-vitezove-nejsou-cisti.A120826_052115_pozice_75866

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajný závod v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených163x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených17x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

sport cyklistika doping

Autoři knihy

Daniel Coyle
americká
Tyler Hamilton
americká, 1971