Tajemství oranžové kočky přehled

Tajemství oranžové kočky https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26223/bmid_tajemstvi-oranzove-kocky-r0p-26223.JPG 5 17 17

Pohádková detektivka o deseti kapitolách. Když Z. K. Slabý napsal první kapitolu Tajemství oranžové kočky, dostal nápad, jak by to asi dopadalo, kdyby pokračování vytvořil někdo jiný. Byla s tím pak spojena desetkrát větší práce, než kdyby knihu dopsal sám, protože bylo třeba každou část přeložit do několika dalších jazyků a z těch opět do češtiny, bylo nutno provést i drobné retuše, aby nové motivy nevystřelovaly pouze do slepých uliček, ale byla to nádherná literární hra, které se zúčastnili autoři, jež S. znal z jejich tvorby nebo i osobně, ale s některými se seznámil až po vydání knížky. Konkrétně to byli Yoshitomo Imae z Tokia, Pierre Gamarra z Paříže, Sergej Baruzdin z Moskvy, Marcello Argilli z Říma, Jens Sigsgaard z Holte u Kodaně, Ahmet Hromadžić ze Sarajeva, Friedrich Feld z anglického Bexhillu, Otfried Preussler z německého Haidholzen a Ludwik Jerzy Kern z Krakowa.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství oranžové kočky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

kolacky
08.06.2023 4 z 5

Škoda že jsme se s touhle knížkou nepotkala před lety. Byla by to rozhodně jedna z mých nejoblíbenějších. Ale i teď se mi líbila.

Shashlick
16.09.2022 4 z 5

Zajímavá pohádková detektivka jako mix různých autorů. Paradoxně jako nejslabší mi přišla hned první kapitola od českého autora.


Litocha
23.02.2019 3 z 5

Zajímavý koncept, ale příběh byl kvůli tomu zbytečně zamotaný, místy nelogický a těch veletočů tam bylo až moc. Některé pasáže na mě působily křečovitě. A u knížky pro děti bych uvítala větší písmenka. Bylo ale zajímavé sledovat rozdíly autorských stylů. Někteří spisovatelé mi seděli více, někteří méně, ale tak už to bývá.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajemství oranžové kočky v seznamech

v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x