Kněžka přehled

Kněžka https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214412/mid_knezka-214412.jpg 4 423 423

Dvojčata Josh a Sofie se po krátkém odloučení znovu vracejí na ostrov Danu Talis. Tam se ukáže, že božstva Isis a Osiris jsou pány doktora Dee a rodiči dvojčat. Flamelovi, Niten a Prométheus se mezitím setkají se svými přáteli na Alcatrazu, ale o některé z nich přijdou.

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

The Enchantress , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kněžka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (52)

Alaglesia
17.08.2023 3 z 5

Tak konečně jsem dočetla závěr. Byl velmi rozsáhlý s zdlouhavý. Upřímně přiznávám, že pasáže děje, který se odehrával na Alcatrazu jsem přeskakovala. Věnovala jsem se hlavně pasážím s Johnem a Sofií, protože mě zajímalo, jaký závěr autor pro dvojčata vymyslel. Jinak bych asi knihu ani nedočetla. Byl plná akčních scén, autor se snažil o dynamiku, ale marně. Bylo to celé vleklé, místy i zmatené. Autor se měl řídit heslem, že někdy je málo, více. Závěr se mi líbil. Myšlenka paralelních světů si myslím je pro mnohé komplikovaná. A myslím, že mnozí čtenáři odkládají ságu s otazníkem v mysli.
Přesto má tato série své místo ve fantasy světě. Akorát bych jí od dva díly zkrátila.

Taťka Hraboš
23.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Ani závěrečný díl série mě nepřesvědčil. Autorovi se nedá upřít, že jeho vyprávění je plné překvapivých zvratů, vlastně naprosto nepředvídatelné (to platí i o některých postavách), což možná velká část čtenářů vnímá jako pozitivum. Já osobně ale dávám přednost knihám, ve kterých děj nabízí řadu – více či méně pravděpodobných – možností, jak se bude dále vyvíjet, aby si čtenář mohl před pokračováním v četbě pěkně lámat hlavu. Zcela nepředvídatelné psaní tuhle možnost úplně vylučuje a mně osobně aspoň zčásti bere motivaci v četbě pokračovat. V tomhle případě se mi navíc neustále vtírá myšlenka, zda vůbec si autor celou sérii dopředu promyslel, nebo ji i v těch základních bodech domýšlel (bohužel nijak zvlášť pečlivě a logicky) až v průběhu tvorby (třeba vyústění Joshovy linie příběhu jsem prostě nepochopil). A ani to závěrečné sebeobětování téměř všech starobylých bytostí na straně dobra ve prospěch lidstva na mě žádný velký dojem neudělalo.


HollyUndead
14.09.2021 5 z 5

(SPOILER) Fantastická, napínavá a mytologií, historií a legendami naplněná série touto knihou končí. Danou sérii jsem četl již 3x, vždycky s nějakým časovým odstupem, ale vždy mě strašně moc bavila a vždy mi nabídla něco nového. Sice konec lze shledávat příliš krátkým či jednoduchým, zmatečným atd. atd. Nicméně z mého pohledu se to neskutečně povedlo, i přes nějaké nedostatky vše zapadlo tam, kam mělo, a když se s tím někdo neztotožní, pak je to také v pořádku. Já se však s tím ztotožňuji. Vývoj příběhu postupně směřoval k tomu, že zkrátka všichni lidé, i původně stojící na straně starobylých bytostí, se stanou lidmi se vším všudy i přes své dřívější jednání. Většina starobylých bytostí, jenž ochraňovaly lidskou rasu, nakonec zemřela, obětovala se pro blaho lidu. Tento fakt mi tak trochu evokuje myšlenku, že planeta patří hlavně lidem a nikoliv bohům, což považuji za poměrně zajímavou myšlenku. Věřím, že se i v pokročilejším věku k této sérii znovu dostanu a opět objevím něco zajímavého!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kněžka v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených783x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených40x
v Knihotéce282x
v Chystám se číst183x
v Chci si koupit71x
v dalších seznamech6x