Tajemství 13. nástupiště přehled

Tajemství 13. nástupiště
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224470/mid_tajemstvi-13-nastupiste-Dm3-224470.jpg 4 115 115

Klasika anglické fantasy. Pod omšelým 13. nástupištěm na londýnském nádraží King’s Cross se skrývá zapomenutý vchod do kouzelné říše, kterým můžete vstoupit do království obývaného kouzelnými bytostmi a lidmi, jimž život v naší civilizaci už připadal neúnosný. Říká se mu Ostrov náhlých mlh a právě teď se tam chystá záchranná výprava, ale to je vlastně tajemství…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The Secret of Platform 13 , 1996


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství 13. nástupiště. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Ellis03
30.08.2021 5 z 5

Za mě to byl moc hezky pohádkový příběh. I když si myslím, ze spíše pro starší čtenáře. Já sama pamatuji, ze jsem knihu nakousla už před několika lety a vůbec nijak mě nezaujala. po letech jsem ji zkusila znovu a nadchla mě. I když to je pohádka, autorcin styl psaní mi úplně pro děti nepřijde A myslím ze starší čtenář si cteni uzije víc.

kralicekP.
16.04.2021 odpad!

Knížka se mi nelíbila. Ilustrace
mi připomínaly Moneta.
Nechytil mě děj a nelíbilo se mi
,že protahovali konec.
S knížkou jsem nespokojen.


Pralinka1910
15.04.2021 5 z 5

Už nepatřím mezi cílovou skupinu, takže
jsem váhala, ale nakonec rozhodly krásné obrázky Barbory Kyškové a King´s Cross, kde se děj odehrává. V Londýně se před několika lety odehrávaly i moje prodloužené prázdniny, tak jsem zavzpomínala. Přechodně se mi dokonce v noci do snu vrátila plynná angličtina. Před touto pohádkovou sci-fi, jsem četla psychothriller taky z Londýna, tak se nemůžu ubránit srovnání.
V pohádce je všechno přímočaré. Ti špatní - tady pro větší názornost se jmenují
Trottlovi. Vypadají směšně, dělají nesprávně věci a šíří zlo. Proti nim stojí ti správní. Někteří jsou staří (Kornelius), odlišní (Trudi)
oškliví ( Ogr), ale protože bojují za správnou věc, máme je rádi. V okamžiku, kdy autorka velmi sugestivně, představí hlavní hrdiny, je jasné, jak příběh dopadne.
Nevím, jestli malí čtenáři ocení banku s názvem Trottle&Blabols nebo chůvu, která si umělé zuby strká do hrnku s brandy. Mne se to moc líbilo.
Nejúžasnější je čarodějnice Ofka, která ví, ze na každého dospělého chlapa nejvíc zabere plešatící kouzlo...Houževnatě si jde za svým, a nakonec získá přesně to a toho, co chtěla.
Protože hned od začátku poznala, ze je ten pravý.
Kdežto v psychothrilleru nám to přebíhá z jednoho tábora do druhého a zase zpět. Zorientovat se je poměrně složité, navíc podtrženo mocí peněz. Nenašla jsem v knize žádný zdravý vztah: kamarádský, profesní, partnerský.... Opravdu je náš dospělý svět takový nepřehledný, nejednoznačný, složitý a s intrikami?

Až vám bude z toho našeho dospělého světa divně, zkuste se nechat obejmout pohádkou. I přes to, že už nejste cílová skupina. Pomáhá to!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajemství 13. nástupiště v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených182x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených9x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech3x