Swannova láska přehled

Swannova láska
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348662/bmid_swannova-laska-l5o-348662.jpg 4 79 79

Příběh Swannova láska tvoří samostatný oddíl zasazený do Proustova proslulého rozsáhlého díla Hledání ztraceného času, konkrétně prvního dílu Svět Swannových. Děj je zasazen do Paříže na konci 19. století a zachycuje společenský i vnitřní život Charlese Swanna a jeho setkání s Odette - ženou z polosvěta - i jeho lásku k ní. Na pozadí dokonale vykresleného životního stylu francouzské měšťácké smetánky i bohémy se odehrává příběh velké lásky, jež se postupně proměňuje v žárlivou posedlost.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Un amour de Swann , 1913


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Swannova láska. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

R47
16.01.2023 5 z 5

Samotnýho mě překvapuje, že takovouhle knihu dokážu číst víckrát. Dáno podruhé, v pozdějším věku. A je to ještě lepší než poprvé. Člověk asi musí mít něco odžito. Dokonce mě to oslovilo natolik, že zvažuju pustit se do tý neskutečný ságy Hledání. Bez ohledu na to, jestli to udělám, tohle doporučuju všema pěti každému.

TipsyChipsy
16.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Skvěle zachycené vnitřní pocity člověka, který je lapen do osidel lásky. Autor ukazuje, jak je zamilovaný člověk chronicky a beznadějně nemocný, přestože si racionálně uvědomuje nesmyslnost této “infekce”. Ještě si v tom trochu libuje. Jak se dokáže užírat žárlivostí, i když racionálně ví, že mu to za to trápení nestojí. Marcel Proust dokáže slovem popsat, co se děje v srdci a co mozek analyzuje, co člověk jen podvědomou myšlenkou prožije. Super.


takana
02.02.2020 2 z 5

Dala se číst, ale není to můj žánr.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Swannova láska v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených109x
ve Čtenářské výzvě6x
v Knihotéce69x
v Chystám se číst44x
v Chci si koupit6x