Zrcadlová říše přehled

Zrcadlová říše https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400598/bmid_zrcadlova-rise-Stl-400598.jpg 4 18 18

Světoborci série

1. díl

Temná hvězda, zvěstovatel bědných zítřků, stoupá na obloze a zdá se, že je jen otázkou času, než bude celý svět pohlcen v kataklyzmatu zkázy a utrpení. Zatímco se svět připravuje na válku, útrapami stižená dívka jen tak tak unikne smrti a otroctví, aby objevila svou vlastní krvavou minulost... V lesní říši, chráněné masožravými rostlinami a pohybujícími se stromy, se musí moci chopit nedobrovolný vládce, aby spojil kmeny a navrátil zemi její dávno zašlou slávu. A ve zdánlivě všemocné říši je bitvami zocelená generálka postavena před svůj dosud nejtěžší, nepochopitelný úkol - vybít vyhladovělé a bezmocné otroky, a stát se tak někým, koho nenávidí ze všeho nejvíc. Každý čin má své následky a každá tragédie kořeny. Svět a dávné jistoty se začínají hroutit a nikdo již nebude jako dřív...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Talpress
Originální název:

The Mirror Empire , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zrcadlová říše. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Knihomlok2015
03.04.2021 4 z 5

Hodně těžké čtení, ale za všechnu tu námahu rozhodně stojí.

Kakiko
10.01.2018 5 z 5

Většinou čtu knihy dlouho, protože nejsem tak rychlý čtenář, ale taky protože jen málokterá kniha mě dokáže tak pohltit a strhnout. Téhle se to podařilo.
Ano, není to jednoduché čtení, autorka vás hodí do svého propracovaného a složitého světa a vy se buď potopíte, nebo začnete plavat.
Právě ta propracovanost a originalita mě zaujala. Nebaví mě číst jednoduše napsané knihy, s jednoduchou zápletkou a jednoduchými charaktery. Světoborci naštěstí nenesou ani jedno z toho. Pokud jste tedy člověk, který hledá něco nového a složitějšího, tohle je něco pro vás.
Jedinou výtku mám k překladu (nevím, jak je to v originálu), v němž se často opakovala vlastní jména hrdinů, což není zrovna moc profesionální. A ještě mě štve, že není další díl. V angličtině bych to totiž četla tak půl roku. :D


trudoš
11.11.2017 3 z 5

Ne právě jednoduché vyprávění, nekompromisní a surové, asi jako samuraj bez ranního šálku čaje. Ta symbolika kultury vycházejícího slunce je cílená, protože autorka se jí hodně nechala inspirovat, a to jak kulturně-politickým zázemím, tak koncepcí akčních sekvencí, které se z poklidné atmosféry znenadání proměňují na krvavou řež, aby vzápětí přešly ke komplikovaným disputacím o morálce a cti. Trochu otravné je feministické ladění příběhu, kdy valná většina hrdinů jsou holky v té či oné podobě. Taky zamrzel otevřený konec, který utíná zápletku prakticky v tom nejnapínavějším. Dějově jinak poměrně spletité, Kameron Hurley těch pět set stran využila se vším všudy a čtenáři nedává vůbec nic zadarmo. Jedna intrika střídá druhou a v množství postav je občas zatěžko si udržet pořádek i smysl. To celé ve vznosně poetické stylistice, jež v mém případě však nebyla právě výhrou. Nové výrazy jsou fajn, ale když člověk musí i za polovinou románu nadále uvažovat, co znamená co, není to úplně dobře.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zrcadlová říše v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených21x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

2016  76%Zrcadlová říše