Světlo a tma přehled

Světlo a tma https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/317781/bmid_svetlo-a-tma-jbN-317781.jpg 4 43 43

Pepa pochází z malé moravské vesnice a chce mít hlavně klid. Jenže lidé v jeho okolí mají úplně jiný názor. Oba rodiče mu upřímně přejí, aby jednou prožil jiný život než oni – obyčejní lidé a snaží se své nesplněné ambice podstrčit svému jedinému synovi. Díky tomu mu už v dětství zadělají na budoucí problémy. U Pepy se rozvine vážná psychická nemoc, která se nedá vyléčit. Když se mu do života připlete jeho budoucí žena Marie, která vyžaduje jen luxus a peníze, je Pepa úplně ztracený a nechápe, proč vztahy a lidská důstojnost jsou až někde na posledních místech. Po mnoha letech se Pepa seznámí s Evou z Velké Británie, která koupila krásný ranč ve středních Čechách. I ona chce mít hlavně klid. Bude jim osud přát?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Světlo a tma. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

JancaMia
06.10.2022 4 z 5

Nedokážu si představit tu Josefovu trýzeň, skvěle napsaný psychologický román.

Lenka4
09.09.2021 3 z 5

Jediným důvodem, pro který je dobré si knihu přečíst, je náhled do vnímání světa lidmi s maniodepresivní poruchou. Děj vystavěný kolem nosné Pepovy linie je obsahově, psychologicky i stylisticky nepropracovaný. Výsledný dojem dále kazí odpudivé líčení erotických scén.


knihovniceS
30.07.2021 4 z 5

Světlo a tma
Román na počet stránek útlý, ale svým obsahem silný. Děj se odehrává „na dvou kolejích“, které se časem setkají. Jedna kolej vede životem české dívky – ženy Evy, která v mládí žila v Anglii, posléze se vrátila do Čech, kde koupila ranč ... dále o ní víc neprozradím. Druhá kolej vede životem Pepy, který onemocní vážnou psychickou chorobou. Jeho život je jak na houpačce, potácí se mezi domovem, špitálem a láskou, . První žena Marie ho ničí ... , po letech pozná Evu a to je ta jeho pravá láska.
Román se čte jedním dechem, ale z plného počtu ubírám jednu hvězdu - vadí mi zbytečné vulgarismy v popisu sexu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Světlo a tma v seznamech

v Přečtených45x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených1x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x