Superman: Poslední syn přehled

Superman: Poslední syn https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167396/superman-posledni-syn-167396.gif 4 36 36

Donner, režisér prvního, již klasického filmu o Supermanovi s Christopherem Reevem v hlavní roli, prokázal stejnou zručnost i jako scénárista a vdechl svému hrdinovi skutečně lidské city. Poté, co uprostřed Metropolis havaruje chlapec z Kryptonu, Clark Kent se jej rozhodne vychovat jako vlastního – zajistí mu dokonce i krycí identitu Christophera Kenta. Stát se členem Supermanovy rodiny však znamená sdílet všechny jeho nepřátele! Bizzaro, generál Zod, Lex Luthor a Četa Supermanovy zkázy – každý z nich vládne dostatečnou mocí, aby pro Supermana představoval hrozbu, a všichni chtějí získat Christophera pro sebe. Zatímco na nebi nad Metropolis zuří válka o jedno z nejpozoruhodnějších dětí světa, Superman je lapen v Přízračné zóně. Dokáže z ní Muž z oceli včas uniknout a znovu se ujmout role nejmocnějšího ochránce lidstva?... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Superman: Last Son , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Superman: Poslední syn. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

dexterman
18.12.2019 5 z 5

Je to jednohubka pro fandy jak se patři . Kubert krásně vše nakreslil a Johns a Donner to koření super netradičním příběhem který bych teda nečekal . Popisuje se zde Superman jako potencionální rodič . Což je velice Super téma . Není tady jen akce ale i pohled na Supermana jako na rodiče . Jinak když už budu mluvit o akci tak nakreslené je to všechno super . Příběh dobře napsán takže nemám moc co vytknout . Četlo se to samo . Četlo se to rychle což je občas na škodu . Klidně to mohlo být o něco delší ale jinak super

trudoš
23.07.2019 3 z 5

Povedené album, které představuje uzavřený příběh. Přesto je třeba se alespoň rámcově orientovat v postavách DC univerza. Geoff Johns je už holt takový - jako fanoušek píše pro fanoušky a ti ostatní buď naskočí, nebo ne. Při prvním čtení jsem se tedy moc nechytal, o čtyři roky později už bez větších problémů. Jinak ale dobrodružství rozehrál Johns s perfektními zvraty, i když ve finále nejde o nic jiného, než citovou vydíračku, jejíž základy jsou pěkně vachrlaté. A to mi vadilo daleko víc, než Supermanův syn vycucaný z prstu. Co se ovšem generála Zoda týče, tak asi jeho nejlepší ztvárnění, protože perfektně funguje jako fatální Nemesis, jež všechno dobro obrací v prach pod tíhou zničujících (a logických) argumentů.
Výtvarník Adam Kubert pak zcela exceluje v apokalyptických scénách, kdy dokáže náklaďák nebo vrtulník umístit na ta nejméně očekávaná místa. Vizuální orchestr. Slabší je naneštěstí v detailech, kde z realističnosti sklouzává ke karikatuře a to třeba v průběhu jednoho dialogu.


hroubek
23.05.2016 4 z 5

Můj první komiks se Mužem z oceli. Což, je trochu ironie, na to že jde o jednoho z nejstarších superhrdinů. Nic méně příběh není špatný. Má spoustu zajímavých nápadů a myšlenek, jen mě mrzelo, že spoustu věcí nedotáhne do konce a nebo je zbytečně uspěchá. Mrzí to o to více, že by se s daným tématem mohlo lépe pracovat po psychologické stránce, jak naznačí konec nebo ve vykreslování rodičovství ze strany Lois a Clarka. Kresba je pěkná, zvláště když je rozvržená na dvě strany. Je vidět, že si kreslíř Kubert hrál s detaily a různými drobnostmi. Superman: Poslední syn je fajn čtení, které neurazí, ale mohlo by jít více do hloubky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Superman: Poslední syn v seznamech

v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit1x

Autoři knihy

Richard Donner
americká, 1930
Geoff Johns
americká, 1973