Superman: Poslední syn

Superman: Poslední syn https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167396/superman-posledni-syn-167396.gif 4 36 4

Donner, režisér prvního, již klasického filmu o Supermanovi s Christopherem Reevem v hlavní roli, prokázal stejnou zručnost i jako scénárista a vdechl svému hrdinovi skutečně lidské city. Poté, co uprostřed Metropolis havaruje chlapec z Kryptonu, Clark Kent se jej rozhodne vychovat jako vlastního – zajistí mu dokonce i krycí identitu Christophera Kenta. Stát se členem Supermanovy rodiny však znamená sdílet všechny jeho nepřátele! Bizzaro, generál Zod, Lex Luthor a Četa Supermanovy zkázy – každý z nich vládne dostatečnou mocí, aby pro Supermana představoval hrozbu, a všichni chtějí získat Christophera pro sebe. Zatímco na nebi nad Metropolis zuří válka o jedno z nejpozoruhodnějších dětí světa, Superman je lapen v Přízračné zóně. Dokáže z ní Muž z oceli včas uniknout a znovu se ujmout role nejmocnějšího ochránce lidstva?... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Superman: Last Son , 2008


více info...

Přidat komentář

dexterman
18.12.2019 5 z 5

Je to jednohubka pro fandy jak se patři . Kubert krásně vše nakreslil a Johns a Donner to koření super netradičním příběhem který bych teda nečekal . Popisuje se zde Superman jako potencionální rodič . Což je velice Super téma . Není tady jen akce ale i pohled na Supermana jako na rodiče . Jinak když už budu mluvit o akci tak nakreslené je to všechno super . Příběh dobře napsán takže nemám moc co vytknout . Četlo se to samo . Četlo se to rychle což je občas na škodu . Klidně to mohlo být o něco delší ale jinak super

trudoš
23.07.2019 3 z 5

Povedené album, které představuje uzavřený příběh. Přesto je třeba se alespoň rámcově orientovat v postavách DC univerza. Geoff Johns je už holt takový - jako fanoušek píše pro fanoušky a ti ostatní buď naskočí, nebo ne. Při prvním čtení jsem se tedy moc nechytal, o čtyři roky později už bez větších problémů. Jinak ale dobrodružství rozehrál Johns s perfektními zvraty, i když ve finále nejde o nic jiného, než citovou vydíračku, jejíž základy jsou pěkně vachrlaté. A to mi vadilo daleko víc, než Supermanův syn vycucaný z prstu. Co se ovšem generála Zoda týče, tak asi jeho nejlepší ztvárnění, protože perfektně funguje jako fatální Nemesis, jež všechno dobro obrací v prach pod tíhou zničujících (a logických) argumentů.
Výtvarník Adam Kubert pak zcela exceluje v apokalyptických scénách, kdy dokáže náklaďák nebo vrtulník umístit na ta nejméně očekávaná místa. Vizuální orchestr. Slabší je naneštěstí v detailech, kde z realističnosti sklouzává ke karikatuře a to třeba v průběhu jednoho dialogu.


hroubek
23.05.2016 4 z 5

Můj první komiks se Mužem z oceli. Což, je trochu ironie, na to že jde o jednoho z nejstarších superhrdinů. Nic méně příběh není špatný. Má spoustu zajímavých nápadů a myšlenek, jen mě mrzelo, že spoustu věcí nedotáhne do konce a nebo je zbytečně uspěchá. Mrzí to o to více, že by se s daným tématem mohlo lépe pracovat po psychologické stránce, jak naznačí konec nebo ve vykreslování rodičovství ze strany Lois a Clarka. Kresba je pěkná, zvláště když je rozvržená na dvě strany. Je vidět, že si kreslíř Kubert hrál s detaily a různými drobnostmi. Superman: Poslední syn je fajn čtení, které neurazí, ale mohlo by jít více do hloubky.

3DD!3
25.01.2014 3 z 5

Naivní a poměrně hloupé, ale docela to odsýpá. Nápad s dítětem (s jímavým jménem po nejslavnějším představiteli Muže z oceli) není špatný, jen dost odbytý a zašlapaný destrukcí "Made by Zod" i uspěchaným finále. Luthor je extrémně nevyužitý a dialog se Supermanem je totálně mimo mísu, pointa chatrná. Nebýt nostalgického naťukávání do prvního filmu a posvěcení Donnerovou účastí byl by to těžký průměr. Kresba je naštěstí poměrně zdařilá, ale dětská jako vlastně celý tenhle komiks.

Autoři knihy

Richard Donner
americká, 1930
Geoff Johns
americká, 1973

Kniha Superman: Poslední syn je v

Přečtených44x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce25x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x